Elon Musk'ın Starlink uyduları Dünya'yı zehirleyebilir

Elon Musk'ın Starlink uyduları Dünya'yı zehirleyebilir

Eski bir NASA bilim insanı, Elon Musk'ın Starlink uydularının Dünya'nın manyetik alanını zayıflatarak insanlığı yavaş yavaş tehlikeye sokabileceğini ve zehirleyebileceğini söyledi.

Eski bir NASA fizikçisi, Elon Musk'ın Starlink gibi mega uydu ağlarının Dünya'nın manyetosferini etkileyebileceği ve insanlığı ölümcül kozmik ışınlara maruz bırakabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Doktor Sierra Solter-Hunt, uyduların her saat başı 1,3 tondan fazla uydu kalıntısı ile Dünya atmosferini yakarak yörüngede metal bir "iletken parçacık" tabakası oluşturduğunu iddia ediyor.

'MANYETİK ALANINI BOZABİLİR'

NTV'de yer alan habere göre; gökbilimcilerin mart ayında yaptığı tahmine göre, şu anda yörüngede 5,504 Starlink uydusu bulunuyor ve bunların 5,442'si çalışır durumda. Ancak on binlercesinin daha fırlatılması planlanıyor.

Eski NASA çalışanı fizikçi Solter-Hunt, yaşam döngülerinin sonunda bu uydulardan gelen parçacıkların, Dünya atmosferinin "manyetik alanını bozabileceğini veya hapsedebileceğini" belirtti. Bu durum, "ekstrem bir durum" olsa da, böyle bir yüklü metal tozu tabakasının, Mars ve Merkür'ün kaderlerine benzer bir "atmosferik aşınma"ya yol açabileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN