Elon Musk'ın "kovulma" davasında sona gelindi! Çalışanına yarım milyon eurodan fazla tazminat ödeyecek

Elon Musk'ın "kovulma" davasında sona gelindi! Çalışanına yarım milyon eurodan fazla tazminat ödeyecek

Elon Musk'ın "kovulma" davasında sonuca varıldı! Çalışanına, absürt bir sebepten dolayı kovduğu için yarım milyon eurodan fazla ödeme yapacak...

Dünyanın en tanınmış iş insanlarından Elon Musk, 2022 yılında işten çıkardığı eski çalışanı Gary Rooney’e, oldukça ilginç bir gerekçeyle tam 550 bin avro tazminat ödemek zorunda kaldı. Bu yüksek tazminat kararı, Musk’ın tartışmalı yönetim tarzıyla yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

MUSK’IN ‘EVET’ DEMEYEN ÇALIŞANI KAPININ ÖNÜNE KOYMA KARARI

Musk, X'i Avrupa'dan çekmeyi planlıyor

Olaylar, Elon Musk’ın 2022 yılında, Twitter’ı yeni satın almasının ardından çalışanlarına gönderdiği bir toplu e-posta ile başladı. “Bir Yol Ayrımı” başlığıyla gönderilen bu e-posta, çalışanlara yeni ve zorlu çalışma koşullarını kabul etmelerini isteyen bir ultimatom niteliği taşıyordu. E-posta, çalışanların kabul etmeleri için bir ‘Evet’ butonunu da içeriyordu. Çoğu çalışan, işlerini kaybetme korkusuyla bu butona tıklamayı tercih etti; ancak eski Twitter yöneticisi Gary Rooney, bu talebi reddederek butona tıklamadı ve kısa sürede işten çıkarıldı.

MAHKEME KARARI: HAKSIZ İŞTEN ÇIKARMA

Elon Musk'tan şık hareket! X üzerinden tehdit edilen kullanıcı için bakın ne yaptı

Rooney, işten çıkarılmasının ardından konuyu mahkemeye taşıdı ve iki yıl süren dava sonucunda, İrlanda Çalışma İlişkileri Komisyonu (WRC) tarafından haklı bulundu. WRC, Rooney’in sadece bir butona tıklamayı reddettiği için haksız yere işten çıkarıldığını belirterek, X şirketine eski çalışanına 550 bin avro tazminat ödemesini emretti. WRC hakemi Michael MacNamee, kararında şu ifadelere yer verdi:

“Hiçbir çalışan, böyle bir durumla karşı karşıya kaldığında, bu tekliflerden herhangi birine açık uçlu, koşulsuz bir onay vermeyi reddettiği için suçlanamaz.”

Elon Musk ve X şirketinin karara itiraz etme hakkı bulunuyor, ancak şu ana kadar konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN