Davutoğlu, Tiran'daki "Batı Balkanlar ve Gelecek Jeopolitik Zorluklar" toplantısına katılacak

Davutoğlu, Tiran'daki "Batı Balkanlar ve Gelecek Jeopolitik Zorluklar" toplantısına katılacak

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenecek olan üst düzey yuvarlak masa toplantısında konuşmacı olacak. Bölgeden eski devlet başkanları ve tanınmış akademisyenlerin de katılacağı etkinlikte, jeopolitik değerlendirmeler yapılacak.

Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Arnavutluk’un başkenti Tiran'da düzenlenecek olan "Batı Balkanlar ve Gelecek Jeopolitik Zorluklar" konulu yuvarlak masa toplantısına davet edildi.

Toplantı, bölgeden eski devlet başkanları, dışişleri bakanları ve tanınmış akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

JEOPOLİTİK DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK

Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin dış politika sahnesindeki önemli isimlerinden biri olarak tanınıyor. Başbakanlık görevi süresince yürüttüğü aktif diplomasi ve özellikle komşu ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesi yönündeki çabaları ile biliniyor.

ÖNEMLİ İSİMLER KATILIYOR

Davutoğlu'nun katılımının yanı sıra, etkinliğe Arnavutluk Eski Cumhurbaşkanı İlir Meta'nın öncülüğünde bölgedeki diğer eski liderler ve diplomatlar da katılacak. Bu isimler arasında Hırvatistan Eski Cumhurbaşkanı Stjepan Mesic, Karadağ Eski Cumhurbaşkanı Milo Đukanović, Kosova Eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu gibi önemli figürler yer alıyor. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Eski Başkanı ve Kuzey Makedonya Eski Dışişleri Bakanı Srdjan Kerim ve The Economist'ten tanınmış analist Tim Judah da etkinlikte konuşmacı olarak bulunacak.

Bu üst düzey yuvarlak masa toplantısı, Batı Balkanlar'daki jeopolitik gelişmelerin tartışılacağı önemli bir platform olarak öne çıkıyor. Bölgedeki mevcut durumun yanı sıra, gelecekteki olası senaryolar ve zorluklar da masaya yatırılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN