Davutoğlu: ABD Kongresi’nin tutumu bir utanç vesikası

Davutoğlu: ABD Kongresi’nin tutumu bir utanç vesikası

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanarak karşılanması tepkilere neden oldu. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Kongre'de yaşananlara yönelik "Siyonist bazı grupların etkisi altında kalan ABD Kongresi’nin bu tutumu tarihe bir utanç vesikası olarak geçecektir" ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin konuğu olarak Washington DC'ye giderek Kongre'de konuşma gerçekleştirdi.

Netanyahu'nun Kongre'de ayakta alkışlanması dünyada tepkiyle karşılandı.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı.

'BİR UTANÇ VESİKASI'

Davutoğlu, paylaşımında "İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD’de ayakta, alkışlarla karşılanması kabul edilemez bir durumdur. Siyonist bazı grupların etkisi altında kalan ABD Kongresi’nin bu tutumu tarihe bir utanç vesikası olarak geçecektir" dedi.

Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle:

"Barbar İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde 40 bin masum ve sivil Filistinli kardeşimizi şehit etmiş, 90 bin kişiyi de yaralamıştır.

Tüm bu olanlar uluslararası kamuoyunun gözü önünde yaşanırken, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD’de ayakta, alkışlarla karşılanması kabul edilemez bir durumdur.

Siyonist bazı grupların etkisi altında kalan ABD Kongresi’nin bu tutumu tarihe bir utanç vesikası olarak geçecektir.

Tüm bunlara karşın, bu katliama tepki göstererek sessiz kalmayan ABD Kongre üyeleri, katliamın durdurulması için günlerdir protesto gösterileri düzenleyen ABD kamuoyunun gerçek tepkisini ortaya koymaktadır.

Ülkemiz başta olmak üzere, Arap ve İslam dünyası daha etkin adımlar atmak suretiyle bu katliamı sona erdirecek girişimleri arttırmalıdır.

İsrail'in apartheid rejimi asla kazanamayacak, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin hakkında tutuklama emri çıkarılmasını istediği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir gün mutlaka yargılanıp, tarih önünde hesap verecektir! ABD kongresinde onu alkışlayanlar ise soykırım işbirlikçisi olarak anılacaklardır!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN