Çocuklara sigara satışı yasağı iptal edildi! Yasağın maliyeti ortaya çıkınca o ülke ayağa kalktı

Çocuklara sigara satışı yasağı iptal edildi! Yasağın maliyeti ortaya çıkınca o ülke ayağa kalktı

Bir ülkede 2008 yılından sonra doğanlara ömür boyu sigara satın alma yasağı getiren yasaya iptal edildi. İşte detaylar...

Yeni Zelanda, 2022 Aralık ayında meclisten geçen ve 2024'te uygulamaya konulması planlanan, 2008 sonrası doğanların yasal olarak sigara satın almasını ömür boyu engelleyen yasayı iptal edeceğini duyurdu.

TRT Haber'in news.com.au sitesinden derlediği habere göre, Yeni Zelanda Ekonomi Bakanı Nicola Willis, söz konusu sigara yasağının, vergi kesintilerini fonlamak için iptal edileceğini bildirdi.

YASAĞIN MALİYETİ ORTAYA ÇIKINCA VAZGEÇTİLER

Nicola Willis, Newshub Nation programında yaptığı açıklamada, söz konusu yasağın hükümete yaklaşık 610 milyon dolara (1 milyar Yeni Zelanda doları) mal olacağını belirterek, kararın iptal edilmesinin vergi kesintilerini fonlamak için önemli bir adım olduğunu belirtti.

Yasada, 2008 sonrası doğanlara yasal olarak sigara satışının ömür boyu yasaklanması, var olan sigara satıcılarının yüzde 90'ına satış yasağı getirilmesi ve sigaraların içindeki nikotin miktarının azaltılması öngörülüyordu.

14 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SİGARA SATIŞI YASAKLANMIŞTI

Yeni Zelanda, 2022 Aralık ayında, 14 yaş ve altındakilerin yasal olarak hiçbir zaman sigara alamamasını içeren yasa tasarısını kabul etmişti.

Yeni Zelanda radyosuna konuşan Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon, tasarının geri çekilmesinin kara borsadaki sigara satışlarını önleyeceğini ve marketlerin saldırıya uğramasını engelleyeceğini öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN