Çekiç diye kullandığı alet el bombası çıktı

Çekiç diye kullandığı alet el bombası çıktı

Çin'in Hubei eyaletinde yaşayan 90 yaşındaki Qin isimli kadının 20 yıldır fındık kırmak, çivi çakmak gibi işlerde kullandığı metal aletin el bombası olduğu ortaya çıktı. Vietnam Savaşı'ndan kalma Çin yapımı bir Tip 67 el bombası olduğu belirlenen bombaya polis el koydu.

Akıllara durgunluk veren olay Çin'in Hubei eyaletinin Xiangyang kentinde yaşandı. Qin isimli 90 yaşındaki kadın 20 yıl önce metal bir alet buldu ve evine götürdü. Görüntüsünden yola çıkarak çekiç zannettiği aleti fındık kırmak, çivi çakmak gibi çeşitli ev işlerinde kullandı.

FINDIK KIRDIĞI ALET BOMBA ÇIKTI

NTV'de yer alan habere göre; haziranda eski evini yıkan işçilerin aleti tanıması korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Qin, yıllardır kullandığı aletin el bombası olduğunu öğrendi. Çalışanların haber vermesi üzerine bomba imha ekibi ile polis kadının evine geldi.

Polis," El bombasına el koyduktan sonra uzmanlardan imha etmelerini istedik." açıklamasını yaptı.

VİETNAM SAVAŞINDAN KALMA

Ahşap sapındaki koruyucu metal kapaktan tanınan bombanın Vietnam Savaşı yıllarından kalma Çin yapımı bir Tip 67 el bombası olduğu tespit edildi.

Video sosyal medyada gündem olurken bombanın 20 yıldır patlamaması çeşitli tartışmalara yol açtı. Bazılar bombanın barutla doldurulmamış bir eğitim bombası olabileceğini söylerken bazıları ise polis el koyduğu için bombanın sahte olamayacağını ifade etti.

Baokang Kamu Güvenliği Bürosu, "Neyse ki bu güvenlik tehlikesi ortadan kaldırıldı ve herhangi bir zarara veya yaralanmaya neden olmadı." açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN