Bu olay hiç hayra alamet değil! Kıyamet filmlerini aratmayan gerçek ...Dünyanın dönüş hızı yavaşladı

Bu olay hiç hayra alamet değil! Kıyamet filmlerini aratmayan gerçek ...Dünyanın dönüş hızı yavaşladı

Dünya üzerine beklenen felaketlere bir yenisi daha eklendi. Kıyamet filmlerini aratmayan bu olay hiç hayra alamet değil. Dünyanın dönüş hızındaki yavaşlama bilim insanlarını korkuttu. İşte korkutan gerçek...

Dünyanın dönüş hızındaki değişiklik yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Yavaşlama görülmesi durumunda kıyamet senaryoları yeniden gündeme taşındı. Uzman isimlerden bu olay hakkında kritik yorumlar yapıldı. Peki, dünya yavaşlarsa ne olur? İşte tüm detaylar...

DÜNYANIN DÖNÜŞ HIZI YAVAŞLIYOR

Dünya üzerindeki araştırmalar sürdürülürken, dönüş hızında bir anormallik tespit edildi. Harvard önceliğinde yapılan bu araştırmada, buzulların küçülmesinin bir etkisi olduğu belirtildi. Suyun kutuplardan ekvatora doğru ilerlemesi sonucunda gezegenin orta kısmı kalınlaşmasına yol açarak ve bu kalınlığa bağlı olarak dünyanın dönüş hızında yavaşlama olduğu dikkat çekti.

maxresdefault-001.jpg

GÜNLER UZAYACAK

Araştırmaya göre, bundan tam 76 yıl sonra günlerin 5 milisaniye kadar uzayacağı öngörülüyor. Dünyanın yaşı 4 milyar 467 milyon olarak hesaplandığında her 100 bin yılda bir 2 saniye yavaşladığı biliniyor. Yavaşlamaların dünya ile ay arasındaki yerçekiminden ve dünya çekirdeğindeki değişkenliklerden oluştuğu tahmin ediliyor. Yaşanan ufak değişikliklere ise 'Artık Saniyeler' deniliyor. Peki, dünya yavaşlarsa ne gibi sorunlar oluşur?

splash-screen-home-slider.jpg

DÜNYA YAVAŞLARSA OLACAKLAR

  • Yön bulma ve uçaklara büyük bir kolaylık sağlayan GPS sistemleri etkilenerek çalışmaz bir hale gelebilir.
  • Dünyanın dönüş hızındaki düşüş sonucunda okyanuslar kutup noktasına doğru çekilerek, büyük su baskınları oluşturabilir.
  • Kanada ve Avrupa'nın kuzey bölgeleri su baskınlarının hedefi olabilir.
  • Atmosferde inceleme görülür ve nefes almayı 1500 metrede alınan nefesi 4500 metredeki şartlarla eş hale getirebilir.
  • Dünya hızındaki yavaşlama sonucunda yer altı katmanları farklı hızlarda yavaşlayarak sürtünmelere yol açar. Bu durum şiddetli depremleri beraberinde getirebilir.
  • Denizlerin kurumasıyla, Türkiye ile Yunanistan birleşebilir. Londra'dan Paris'e yürüyerek gitmek mümkün olabilir.
  • Manyetik alanı zayıflayan dünyada güneş ışınlarına maruz kalınmaz bir hale gelebilir. Gece ve gündüz sürelerindeki uzama sonucunda uyku düzeni kalmaz.

Dünya üzerinde beklenen bu felaketler yakın zamanda olması beklenmiyor. Dönüş hızındaki yavaşlamanın etkisini çok kuvvetli olması ve dünya dönüş hızının 1200 kilometre saate düşmesi gerekir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN