Boşanan ve çalışan ebeveynlere haftada 3 gün izin! Dünyada ilk kez o ülkede uygulanacak

Boşanan ve çalışan ebeveynlere haftada 3 gün izin! Dünyada ilk kez o ülkede uygulanacak

Çocuklarının velayetini paylaşan boşanmış ebeveynler, yeni deneme planı kapsamında çok yakın bir zamanda bir Avrupa ülkesinde haftada 4 gün çalışmaya hak kazanacak. İşte detaylar...

Fransa Başbakanı Gabriel Attal, 2024 Eylül ayından itibaren bazı bölgelerde, dönüşümlü ikamet düzenlemeleriyle çocuklarına bakan devlet memurlarının, çocuklarının yanlarında kalması durumunda fazladan bir gün izin alacağını söyledi.

İlkokul ve ortaokulların çoğunda o öğleden sonra ders olmadığından velilerin çarşamba günlerini izin günü olarak ayırmaları bekleniyor.

HalkTV'de yer alan habere göre, geçen ay yapılan bir ankette çalışanların yüzde 77'si bu fikri desteklediğini söyledi.

ÇALIŞMA SAATLERİNİN DÜŞMESİ İŞ VERİMİNİ ARTIRDI

Fransa, Britanya'da 2022'de 6 aylık bir süre boyunca 61 şirketin katıldığı 4 günlük bir denemenin başarısını vurguladı.

3 bin özel sektör çalışanının katıldığı deney, sosyal yardım sayısında yüzde 71'lik şaşırtıcı bir düşüş ve personelin hasta olduğu gün sayısında da yüzde 65'lik bir azalmayla sonuçlandı.

Fransa'da haftalık maksimum 35 saatlik çalışma kuralı 2000 yılında Sosyalist bir hükümet tarafından uygulamaya konuldu ve geçen yılın mayıs ayında da yaklaşık 10 bin kişi tarafından uygulanıyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN