Bit pazarında görüp aldı, değerini öğrenince şok oldu! Başına resmen talih kuşu kondu

Bit pazarında görüp aldı, değerini öğrenince şok oldu! Başına resmen talih kuşu kondu

Bit pazarında görüp aldı ama değerini öğrenince adeta şoka uğradı! Başına resmen talih kuşu kondu! Aldığı bilekliğin fiyatı...

TikTok'ta "glitterandgoldfinds" kullanıcı adıyla tanınan bir kadın, ikinci el alışveriş yapmak üzere gittiği antika pazarında değerli bir keşif yaptı. Genç kadın, alışveriş yaptığı mağazada bulduğu 18 ayar altından yapılmış portre bileziğiyle büyük bir şaşkınlık yaşadı. Bileziğin, göz alıcı yakutlar ve altın süslemeleriyle tasarlandığı bildirildi.

BİLEZİĞİN TARİHÇESİ VE DEĞERİ

bilekik.jpg

Newsweek'e açıklamada bulunan mücevher uzmanı Pena, bileziğin muhtemelen Geç Gürcü ve Erken Viktorya dönemine ait olduğunu, yaklaşık 1835 yılına tarihlendiğini ve İsviçre kantonlarının isimlerinin kalkanlar üzerinde yazılı olduğunu belirtti. Pena, bu bileziklerin İsviçre bölgelerinin mirasını ve kıyafetlerini kutlamak amacıyla yapıldığını vurguladı. Eski mücevherlerde 18 ayar altın bulmanın nadir olduğunu ve bu nedenle bileziğin büyük bir heyecan yarattığını ifade etti.

Pena, ikinci el mağazasının bileziğin fiyatını 5 bin dolar olarak belirlediğini belirtirken, gerçek değerinin 12 bin ila 26 bin 400 dolar arasında değişebileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN