Bir uygulama daha yasaklandı! Önce Instagram'la başlamıştı

Bir uygulama daha yasaklandı! Önce Instagram'la başlamıştı

Instagram'a getirilen erişim engeli gündemdeki yerini korurken bir kapatma daha! Bir uygulama daha yasaklandı! Instagram'a getirilen erişim engeli ilk Türkiye'de olmadı! Uygulama yasakları peş peşe geliyor. Önce Instagram'la başlamıştı...

Son günlerde birçok ülkede uygulamalara erişimler engelleniyor. Türkiye'de kısa süreli aralıklarla önce Instagram, ardından Roblox engellenmişti.

Rusya, internet ve sosyal medya platformlarına yönelik kısıtlamalarına bir yenisini daha ekledi. ABD merkezli mesajlaşma uygulaması Signal, Rusya'da terör ve aşırılıkçılığa yönelik mevzuata uymadığı iddiasıyla yasaklandı. Bu yasak, Rusya'nın sosyal medya platformlarına yönelik artan baskısının son örneği olarak dikkat çekiyor.

SİGNAL NEDEN YASAKLANDI?

What is Signal? The basics of the most secure messaging app. | Mashable

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Signal uygulamasının Rus mevzuatına uymadığını belirtti. Kurumdan yapılan açıklamada, "Signal uygulamasına, terör ve aşırılıkçılığa yönelik mevzuata uymadığı gerekçesiyle erişim kısıtlanmıştır" iddiasında bulunuldu. Signal, özellikle gizliliğe verdiği önem ve uçtan uca şifreleme teknolojisiyle tanınan bir uygulama. Ancak, Rus yetkililer, bu özelliklerin ülkede yürürlükte olan yasal düzenlemelere aykırı olduğunu savunuyor.

YASAKLAR INSTAGRAM'LA BAŞLADI

A Fake Signal App Was Planted On Google Play By China-Linked Hackers

Rusya'daki bu yasaklama süreci ilk olarak Instagram ile başlamıştı. Daha sonra Facebook, X (eski adıyla Twitter) gibi popüler sosyal medya platformlarına erişim engeli getirildi. Son olarak, 1 Ağustos'ta YouTube'a da erişim yasağı uygulandı. Signal'in yasaklanması, bu zincirin en son halkası oldu.

TÜRKİYE'DE DE YASAKLAR GÜNDEMDE

Benzer bir durum Türkiye'de de yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye'de Instagram ve popüler oyun platformu Roblox'a erişim engeli getirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN