Biden'dan sürpriz imza: Gizli nükleer strateji onaylandı

Biden'dan sürpriz imza: Gizli nükleer strateji onaylandı

ABD Başkanlığına yıl sonu veda etmeye hazırlanan ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiği iddia edildi.

ABD Başkanı Biden'ın mart ayında onayladığı 'nükleer stratejisini' ilk kez yeniden düzenlediği, Amerikan ordusuna Rusya, Çin ve Kuzey Kore ile olası koordineli nükleer çatışmalara hazırlanma talimatı verdiği ileri sürüldü.

KOPYASI YOK

New York Times, Beyaz Saray'ın Biden'ın bu kararını açıklamadığına dikkat çekti. 'Nükleer Görevlendirme Kılavuzu' adlı, her 4 yılda bir güncellenen belgenin 'çok gizli' olduğu için elektronik kopyasının bulunmadığı ifade edildi.

Sınıflandırılmamış bir raporun Biden görevden ayrılmadan önce Kongre'ye sunulması planlanıyor.

ABD BAŞKANLIK SEÇİMİ NE ZAMAN?

ABD'de 60. başkanlık seçimleri, 5 Kasım 2024'te yapılacak. Joe Biden'ın yarıştan çekilmesi ve yardımcısı Kamala Harris'i destekleyeceğini açıklaması üzerine, Trump ve Harris'in seçimlerde yarışacağı kesinleşti. Amerikan halkı, Demokrat Parti adayı ile Cumhuriyetçi Parti adayı arasında tercih yapacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN