Biden seçimden çekilme çağrılarına son noktayı koydu: En nitelikli aday benim

Biden seçimden çekilme çağrılarına son noktayı koydu: En nitelikli aday benim

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen yaşı nedeniyle başkanlık yarışından çekilmesi yönündeki çağrıları reddederek, başkanlık için en nitelikli aday olduğunu ve Trump'ı yeniden yenebileceğini söyledi. Washington'da düzenlenen NATO Zirvesi'nde konuşan Biden, NATO'nun 75. yılını kutlayan zirveyi büyük bir başarı olarak nitelendirdi ve ittifakın önemini vurguladı. Eski Başkan Trump'ı NATO'ya bağlı olmamakla eleştiren Biden, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılmasına öncülük ettiklerini belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, ilerleyen yaşı nedeniyle yapılan başkanlık yarışından çekilme çağrılarını kesin bir dille reddederek, "Başkanlık için en nitelikli aday olduğumu düşünüyorum. Trump’ı bir kez yendim ve yine yeneceğim" dedi.

Biden, Washington'da düzenlenen NATO Zirvesi'nin ardından basın toplantısında konuştu.

NATO'nun 75. yılını kutlayan zirveyi büyük bir başarı olarak nitelendiren Biden, ittifakın dünyayı daha güvenli ve özgür hale getirdiğini belirtti. "Birlikte hepimizin daha güvende olacağını biliyorlardı. Birine yapılan saldırı hepsine yapılmış sayılacaktı” diyen Biden, “Ve bu işe yaradı. Çünkü düşmanlar birimize saldırırlarsa hepimiz tarafından saldırıya uğrayacaklarını biliyorlar. Bu mesajı vermek saldırganlığı caydırmanın ve savaşları önlemenin en iyi yoludur. NATO’nun zamanının geçtiğini düşünenler, Putin’in Ukrayna’yı işgal etmesiyle bir uyanış yaşadılar" şeklinde konuştu.

"SELEFİM NATO’YA BAĞLILIĞI OLMADIĞINI AÇIKÇA SÖYLEDİ"

Biden, NATO'nun güçlendiğini ve büyüdüğünü belirterek, Finlandiya ve İsveç'in ittifaka katılmasına öncülük ettiklerini ifade etti. İsim vermeden yaklaşan seçimdeki rakibi ve eski ABD Başkanı Donald Trump’ı eleştiren Biden, "Bu arada selefim NATO’ya hiçbir bağlılığı olmadığını açıkça ortaya koydu. NATO ittifak anlaşmasında yer alan karşılıklı savunma anlaşmasına atıfta bulunarak 5. maddeyi yerine getirme yükümlülüğü hissetmeyeceğini açıkça ifade etti" ifadelerini kullandı.

“TRUMP’I BİR KEZ DAHA YENECEĞİM”

Başkanlık yarışından çekilme çağrılarına yanıt veren Biden, "Başkanlık için aday olabilecek en nitelikli kişi olduğumu düşünüyorum. Trump’ı bir kez yendim ve yine yeneceğim" dedi. Anketlerde kendisini destekleyen güçlü kanıtlar bulunduğunu belirten Biden, yarışta kalacağını vurguladı.

HARRİS YERİNE TRUMP’IN ADINI KULLANDI

Günün erken saatlerinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’i yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in adıyla çağıran Biden, basın toplantısı sırasında sorulan bir soru üzerine ise Kamala Harris yerine “Başkan Yardımcısı Trump” ifadelerini kullandı. Hatasını düzelten Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkan olabilecek nitelikte olduğunu belirterek, "Başkan olmak için yeterli olduğunu düşünmeseydim onu seçmezdim, en başından beri bu konuda hiç tereddüt etmedim. Başkan olmak için gerekli niteliklere sahip. Bu yüzden onu seçtim" şeklinde konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları konusunda farklı bir tutum sergileyip sergilemeyeceği sorusuna yanıt veren Biden, İsrail'in Gazze'ye insani yardım çabalarına her zaman işbirliği yapmadığını belirtti. "Biz Gazze’ye daha fazla insani yardım ulaştırma çabalarını çok zorladık ancak İsrail zaman zaman işbirliğine yanaşmadı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN