Biden başkanlık yarışında adaylıktan çekilecek: Parti üyeleri ve yakın arkadaşları hafta sonuna kadar ikna edebilir

Biden başkanlık yarışında adaylıktan çekilecek: Parti üyeleri ve yakın arkadaşları hafta sonuna kadar ikna edebilir

ABD basınında yer alan haberlere göre, mevcut Başkan Joe Biden, 'adaylıktan çekil' çağrılarına daha fazla kayıtsız kalamayacak. Biden, Demokrat Parti üyeleri ve yakın çevresi tarafından hafta sonuna kadar ikna edilerek ABD Başkanlık seçimleri yarışından çekilecek.

ABD'de başkanlık yarışı her geçen gün daha da alevlenirken, ABD merkezli Axios'un yayımladığı habere göre, ABD Başkanı Joe Biden, yakın arkadaşları ve Demokrat Parti içinden gelen baskılara rağmen kasım ayında yapılacak olan seçimlerde devam etme konusunda ısrar ediyor. Ancak Demokrat Parti üst düzey liderleri ve bağışçıları, Biden'ın Trump karşısında zorlu bir mücadele vereceğini ve olası bir seçim yenilgisinin kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor. Habere göre; Başkan Joe Biden, Demokrat Parti üyeleri ve yakın arkadaşları tarafından hafta sonuna kadar ikna edilerek yarıştan çekilecek.

YAŞLILIK BELİRTİLERİ ARTIK GÖZLE GÖRÜLÜYOR

81 yaşındaki Biden'ın dil sürçmeleri ve bilişsel yetilerindeki gözle görülür gerileme, Demokratlar içinde büyük endişe yaratmış durumda. Başkan Biden, geçtiğimiz günlerde Trump ile gerçekleştirdiği canlı yayında gösterdiği zayıf performansın ardından parti içinden "yarıştan çekil" çağrılarıyla karşı karşıya kaldı.

'YARITAN ÇEKİL' ÇAĞRILARI ARTIYOR

ABD Senatosu Demokrat Parti Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, cumartesi günü Biden'ı Delaware'deki evinde ziyaret ederek açık bir konuşma gerçekleştirdi. Schumer, Biden'a 2024 başkanlık yarışından çekilmenin en doğrusu olacağını iletti.

Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin de Biden'a adaylığının Demokratların seçim şansını azalttığını ifade ettiği belirtiliyor. Pelosi'nin Biden ile yaptığı yüz yüze görüşmenin ayrıntıları ise açıklanmadı.

Demokrat Parti içinden birçok önemli isim, Biden'ın seçim kampanyasına devam etmemesi gerektiği konusunda hemfikir. AP-NORC Center for Public Affairs Research tarafından yapılan ankete göre Demokratların yüzde 65'i, Biden'ın geri çekilip başka bir adayın şansının değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyor.

Başkan Biden, Bet News haber kanalına verdiği röportajda, sağlık durumu nedeniyle yarıştan çekilmeyi düşünebileceğini belirtmişti. Çarşamba akşamı yapılan açıklamada ise Biden'ın COVID-19 testinin pozitif çıktığı ve kendisini izole ederek görevlerini yerine getirmeye devam edeceği bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN