Azerbaycan’dan Erdoğan’a ‘Karabağ’ tepkisi: Savaşa hiçbir devletin askeri gücü katılmadı

Azerbaycan’dan Erdoğan’a ‘Karabağ’ tepkisi: Savaşa hiçbir devletin askeri gücü katılmadı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'e yönelik "Karabağ'a nasıl girdiysek, Libya'ya nasıl girdiysek onlara da benzerini yaparız" açıklamasına yanıt verdi. Bakanlık, Karabağ savaşına hiçbir yabancı askeri gücün katılmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik yaptığı açıklamalar, Azerbaycan'dan tepki aldı. Erdoğan'ın "Karabağ'a nasıl girdiysek, Libya'ya nasıl girdiysek onlara da benzerini yaparız" ifadeleri üzerine, Azerbaycan Savunma Bakanlığı bir açıklama yaparak, Karabağ savaşına yabancı devletlerin askerlerinin katılmadığını vurguladı.

Erdoğan'ın İsrail'e yönelik açıklamaları, Azerbaycan'da farklı tepkilere yol açtı. 1news.az'ın haberine göre, Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ savaşında yabancı devletlerin silahlı kuvvetleri personelinin yer aldığına dair iddiaların asılsız olduğunu bildirdi. Bakanlık yetkilisi, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin restorasyonu için verilen mücadelede yalnızca Azerbaycan ordusunun görev aldığını belirtti.

"TÜRKİYE VE PAKİSTAN SİYASİ DESTEK VERDİ"

Bakanlık yetkilisi, "44 gün süren Vatanseverlik Savaşı boyunca Türkiye ve Pakistan gibi dost ülkeler, Azerbaycan'a güçlü siyasi destek sağladı. Ancak, askeri operasyonlara doğrudan katılım söz konusu olmadı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ve Pakistan'ın sağladığı siyasi destek için defalarca teşekkür etti. Ancak, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü için yapılan askeri operasyonlara yabancı askerler katılmadı," dedi.

"3 BİNE YAKIN ŞEHİT VERDİK"

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, 44 gün süren savaşta 3 bine yakın şehit verdi. Bu süreçte yabancı herhangi bir devletin askeri güçleri savaş alanında yer almadı," ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Azerbaycan'ın 2020 yılında Karabağ bölgesinde gerçekleştirdiği askeri operasyonlar, 44 gün süren yoğun çatışmalarla sonuçlandı. Bu süreçte Azerbaycan, uluslararası tanınırlığa sahip topraklarını Ermenistan işgalinden kurtararak, egemenliğini yeniden tesis etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (43)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
43 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN