Avustralya’dan İsrail’in sivillerin sığındığı okula saldırmasına kınama

Avustralya’dan İsrail’in sivillerin sığındığı okula saldırmasına kınama

İsrail’in on binlerce masum kişiyi katlettiği saldırıları sürerken, Avustralyalı yetkililer, sivillerin sığındığı okula düzenlenen ve en az 100 Filistinlinin öldürüldüğü saldırıyı kınadı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong, İsrail'in Gazze'deki Et-Tabiin Okulu'na yönelik saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı kınayan Wong, "İsrail, uluslararası insancıl hukuka uymalı" ifadesini kullandı.

Wong, ateşkes çağrısını yineledi.

İsrail ordusu, Gazze'nin doğusundaki Derec Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na saldırı düzenlemişti. Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada yapılan saldırıda en az 100 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN