Avustralya’da ilginç olay: Yanlışlıkla tahliye edildi, arandığını öğrenince teslim oldu

Avustralya’da ilginç olay: Yanlışlıkla tahliye edildi, arandığını öğrenince teslim oldu

Avustralya'nın Sydney kentindeki bir hapishanede yatan Corey Hastings, hakkında hazırlanan belgedeki yanlışlık nedeniyle tahliye edildi. Serbest kalmasından saatler sonra haberlerde arandığını duyan mahkum, polise teslim oldu.

Avustralya’nın Yeni Güney Galler (NSW) eyaletine bağlı Sydney kentindeki hapishanede tutuklu bulunan 30 yaşındaki Corey Hastings'in perşembe sabahı kefaletle tahliye talebi reddedildi.

İngiltere merkezli The Guardian'ın haberine göre, Hastings, kararın evraka talebinin onaylandığı şeklinde geçmesi üzerine tahliye edildi. Yanlışlığın farkına varılmasının ardından polis, perşembe akşamı Hastings'i aramaya başladı. Hastings, haberlerde arandığını görmesinin ardından nerede olduğunu bildirmek için polise telefon etti.

Eyalet polisi, Hastings'in otelde gözaltına alındığını ve hapishaneye geri gönderilmesi için gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.

‘İDARİ YANLIŞLIK YAPTIK’

Yeni Güney Galler Cezaevi Hizmetlerinden (CSNSW) yapılan açıklamada, gözaltı, mahkumiyet kararları ve tahliye işlemlerini gerçekleştirirken personelin prosedürleri takip etmeleri gerektiği belirtilerek, "Tahliye, bir duruşma sonrası yapılan bir idari hatadan kaynaklanmıştır. CSNSW, hatanın nasıl meydana geldiğini araştırmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN