Aşırı sıcaklar Fas’ı kavuruyor! 21 kişi öldü

Aşırı sıcaklar Fas’ı kavuruyor! 21 kişi öldü

Aşırı sıcakların etkisi altında olan Fas’ın Beni Mellal kentinde bulunan bir hastanede 21 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Fas Sağlık Bakanlığı, ülkenin orta kesiminde yer alan Beni Mellal’deki bir hastanede aşırı sıcak hava nedeniyle 21 ölüm vakasının kayıtlara geçtiğini duyurdu. Hayatını kaybedenlerden 17'sinin hastanede tedavi gören hastalardan olduğu ifade edildi.

Yaşamını yitirenlerden çoğunun kronik hastalıklardan muzdarip hastalar ve yaşlılar olduğu; sıcaklıklardaki ciddi artışın bu kişilerin sağlık durumlarının kötüleşmesine ve ölümlerine yol açtığı aktarıldı.

‘ACİL ÖNLEMLER’ YOLDA

Bakanlık, gün içerisinde yaptığı bir diğer açıklamada, "yüksek sıcak hava dalgasının insanların sağlığı üzerindeki etkilerini hafifletmek için acil önlemler alınacağını" duyurmuştu.

Fas Meteoroloji Müdürlüğü, 21 Temmuz'daki açıklamasında ülkenin bazı bölgelerinde çarşamba gününe kadar 46 santigrat dereceye kadar çıkacağı tahmin edilen sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN