Anket: İzleyicilerin yüzde 67'si Trump'ı tartışmada daha başarılı buldu

Anket: İzleyicilerin yüzde 67'si Trump'ı tartışmada daha başarılı buldu

ABD'de yapılan bir ankete göre, Joe Biden ve Donald Trump arasındaki ilk canlı yayın tartışmasını izleyenlerin yüzde 67'sinin Trump'ı daha başarılı buldu. Ancak çoğu izleyici, tartışmanın başkanlık tercihlerini değiştirmediğini belirtti.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump, ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya geldi.

CNN'nin Atlanta stüdyosunda gerçekleşen tartışma, CNN'in bağımsız araştırma şirketi SSRS ile yaptığı bir anketle değerlendirildi.

Anket sonuçlarına göre, izleyicilerin yüzde 67'si Trump'ın daha başarılı bir performans sergilediğini belirtirken, yüzde 33'ü Biden'ı daha başarılı buldu.

Tartışma öncesi yapılan ankette ise, katılımcıların yüzde 55'i Trump'ın, yüzde 45'i ise Biden'ın daha iyi performans sergileyeceğini düşünüyordu.

Programı izleyen katılımcıların yüzde 81'i, tartışmanın başkanlık tercihlerini değiştirmediğini ifade etti, yüzde 14'ü ise tartışma sonucu tercihini gözden geçirdiğini fakat fikirlerinin değişmediğini belirtti. Yüzde 5'lik kesim ise tartışmanın tercihlerinde değişikliğe yol açtığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN