Ankara'daki tarihi rehine takası dünya basınında: Sıradışı...

Ankara'daki tarihi rehine takası dünya basınında: Sıradışı...

Rusya ile ABD dahil 7 ülkenin dahil olduğu tarihi tutuklu takası, dünya basınında. CNN operasyon için "Tarihi tutuklu takası" manşeti atarken, New York Times gazetesi "Ankara'da bugüne kadar ki en kapsamlı takas gerçekleşti. MİT ve Türkiye teşekkürü hakediyor" ifadelerini kullandı. BBC'nin "Sıradışı" ifadesi de dikkat çekti.

Ankara'da Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) arabuluculuğunda dün Rusya ile ABD dahil 7 ülkenin dahil olduğu rehine takası yapıldı. Operasyon, Dünya basınında geniş yer buldu. ABD gazeteleri, 7 ülke ile Rusya arasında yapılan anlaşmanın önemine vurgu yaptı.

Washington Post, operasyonun soğuk savaştan bu yana en önemli tutsak takası olduğunu bildirirken, New York Times gazetesi "Ankara'da bugüne kadar ki en kapsamlı takas gerçekleşti. MİT ve Türkiye teşekkürü hakediyor" ifadelerini kullandı.

CNN de "Tarihi tutuklu takası" şeklinde manşet attı. Rehine takası İngiltere basınında da geniş yer buldu.

The Times gazetesi, "Takas geçmişteki takaslarda kilit rol oynayan bir ülkenin başkenti olan Ankara'da gerçekleşti" ifadelerini kullandı. Sky News'in haberinde ise soğuk savaştan bu yana yapılan en büyük takas olduğunu vurguladı.

BBC, operasyonu "sıradışı" olarak duyururken; The Guardian, Rusya'da tutuklu bulunan çok sayıda yabancı ülke vatandaşı ile Rus siyasilerin serbest bırakılmasını içeren "büyük takasın" Ankara'da gerçekleştiği ifade etti.

Fransa gazetelerinden Le Monde da tutuklu takasının yapıldığı, 7 ülkeyi kapsayan takasın Ankara'da koordine edildiği belirtildi.

Öte yandan, Dışişleri Bakanlığı, MİT tarafından gerçekleştirilen tarihi takas operasyonu hakkında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uluslararası düzeyde barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik katkılarını sürdüreceğini belirtti. Açıklamada, Ankara'da gerçekleştirilen ve 26 kişinin yedi ülke arasında değişimini içeren bu kapsamlı operasyonun, uluslararası iş birliğinin bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN