Almanya'da otobüste bıçaklı saldırı: 6 yaralı

Almanya'da otobüste bıçaklı saldırı: 6 yaralı

Almanya'nın batısındaki Siegen kentinde dün meydana gelen korkunç bir olayda, bir kadın otobüs içindeki 6 kişiyi bıçaklayarak yaraladı. Yerel polis yetkilileri, saldırganın 32 yaşında Alman vatandaşı olduğunu ve olay yerinde gözaltına alındığını açıkladı.

Almanya'nın batısındaki Siegen kentinde bir kadın otobüste 6 kişiyi bıçaklayarak yaraladı. 32 yaşındaki şüpheli tutuklandı.

Saldırı sırasında otobüste en az 40 kişi seyahat ediyordu. Yerel yetkililer kurbanlardan en az üçünün hayati tehlike arz edecek şekilde yaralandığını söyledi.

Polis saldırının nedenini belirlemeye çalışıyor ancak terör saldırısı olduğuna dair herhangi bir belirti olmadığı ifade edildi.

Olay, Solingen'de 3 kişinin ölümüne ve 8 kişinin de ağır yaralanmasına neden olan ölümcül bıçaklı saldırıdan bir hafta sonra meydana geldi. Solingen'de şüpheli, daha önce sığınma başvurusunun reddedilmesi üzerine sınır dışı edilmesi gereken 26 yaşında bir Suriye vatandaşı çıktı.

Bu olayın ardından Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un hükümeti kamuya açık yerlerde bıçak taşınmasına yeni kısıtlamalar getirmişti.,

Ayrıca Almanya, Taliban'ın 2021'de iktidarı geri almasından bu yana ilk kez Katar'ın kolaylaştırdığı bir anlaşmayla hüküm giymiş suçluları Afganistan'a geri göndermeye başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN