Almanya yakalama emri çıkarttı... Avrupa’nın gazını Ukraynalı dalgıç kesmiş

Almanya yakalama emri çıkarttı... Avrupa’nın gazını Ukraynalı dalgıç kesmiş

Almanya, Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarına yönelik sabotaja ilişkin Ukraynalı bir dalgıç eğitmeni hakkında Avrupa çapında yakalama emri çıkardı. Alman medyasına göre, Eylül 2022’de Baltık Denizi'nde Rusya'dan Almanya'ya uzanan boru hatlarına patlayıcı cihazlar yerleştiren ekibin bir üyesi olduğu iddia edilen şüphelinin son bilinen adresi Polonya'ydı.

BERFU KARGI

Almanya, Kuzey Akım doğalgaz boru hatlarını patlatan ekibin bir üyesi olduğu iddia edilen Ukraynalı bir dalgıç eğitmeni hakkında Avrupa çapında yakalama emri çıkardı.

Basında yer alan haberlerde, Alman müfettişlerin en son Polonya'da yaşadığı bilinen Ukraynalı dalgıcın, Eylül 2022'de Baltık Denizi altından Rusya'dan Almanya'ya giden boru hatlarına patlayıcı yerleştiren dalgıçlardan biri olduğuna inandığı belirtiliyor.

Almanya Federal Başsavcılığı, Haziran ayında Polonya'dan şüphelinin yakalamasını istediğine dair rapor hakkında bilgi vermeyi reddetti. Polonya halk savcılığı ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Spiegel dergisi, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde şüphelinin Polonya'dan ayrıldığının düşünüldüğünü bildirdi.

SZ, Die Zeit gazeteleri tarafından hazırlanan raporda, Almanya'nın şüpheli sabotajla ilgili soruşturmasında Ukraynalı dalış eğitmeni olan başka bir erkek ve kadının tespit edildiği ancak şu ana kadar onlar için herhangi bir tutuklama emri çıkarılmadığı belirtildi.

BORU HATLARINI KİMİN PATLATTIĞI BİLİNMİYOR

Şubat 2022'de dört boru hattından üçünü yok eden patlamaların arkasında kimin olduğu hala belirsizliğini korurken, Rusya ile batı birbirlerinin sorumlu tutmaya devam ediyor.

İsveç'te yapılan bir soruşturmada patlama bölgesinden alınan bazı nesnelerde patlayıcı izleri bulundu ve patlamaların kasıtlı eylemler olduğu doğrulandı.

Ocak 2023'te Alman savcılar, patlayıcı taşımak için kullanıldığı düşünülen bir gemiye baskın düzenledi ve Birleşmiş Milletler'e, eğitimli dalgıçların boru hatlarına yaklaşık 70 ila 80 metre derinlikte cihazlar bağlayabileceğine inandıklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN