Almanya Başbakanı: Düzensiz göçü sınırlandırmak istiyoruz

Almanya Başbakanı: Düzensiz göçü sınırlandırmak istiyoruz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, düzensiz göçü sınırlandırma kararlılığını yineledi. Ülkenin sınırlarını sıkı bir şekilde kontrol etmeye devam edeceklerini belirten Scholz, ülkeye kaçak olarak giren ve geçerli sebebi olmaksızın iltica başvurusunda bulunan kişilerin sayısının azaltılması gerektiğini vurguladı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Saarbrücker Zeitung gazetesine verdiği demeçte, düzensiz göçle mücadeleye dair açıklamalarda bulundu. Scholz, Almanya sınırlarını sıkı bir şekilde kontrol etmeye devam edeceklerini belirterek, düzensiz göçü sınırlandırmak istediklerini vurguladı.

'DÜZENSİZ GÖÇÜ SINIRLAMAK İSTİYORUZ'

Şansölye, "Genel olarak Almanya sınırlarını, sıkı şekilde kontrol etmeye devam etme niyetindeyiz. Daha önce de açıkladığım gibi, düzensiz göçü sınırlamak istiyoruz. Sayıların düşmesi gerekiyor" dedi.

Scholz, ülkeye kaçak olarak giren ve geçerli sebebi olmaksızın iltica başvurusunda bulunan kişilerin sayısının azalması gerektiğine dikkat çekti.

'İLTİCA İÇİN SEBEP SUNAMIYORLAR'

Scholz, düzenli göçün arzulanan bir durum olduğunu ve iş gücü göçünün gerekli olduğunu vurgularken, "Ancak düzensiz olarak bize gelen çok insan var. Korunma talebiyle geldiklerini söylüyorlar ama iltica için bir sebep sunamıyorlar ve sonra da red alıyorlar," ifadelerini kullandı.

SINIR KONTROLLERİ DEVAM EDİYOR

Almanya, halihazırda Avusturya, İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarında kontroller yapıyor. İsviçre, Çekya ve Polonya sınırlarındaki kontroller 15 Aralık, Avusturya sınırındaki kontroller ise 11 Kasım tarihine kadar sürecek. Paris'teki Olimpiyatlar boyunca Fransa sınırındaki kontroller, 30 Eylül'e kadar devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN