Alman öğretim görevlilerinden Gazze protestolarına polis müdahalesine tepki: Protesto anayasal bir haktır

Alman öğretim görevlilerinden Gazze protestolarına polis müdahalesine tepki: Protesto anayasal bir haktır

Berlin'deki üniversitelerde görev yapan 300'e yakın öğretim görevlisi, Gazze taraftarı öğrenci eylemlerine yapılan polis müdahalesine karşı ortak bir açıklama yaparak, öğrencilerin barışçıl protesto haklarını savundu.

Geçtiğimiz günlerde Berlin Özgür Üniversitesi'nde, İsrail'in Refah bölgesine yönelik saldırıları protesto eden 200'e yakın üniversite öğrencisi kampusu işgal etti. Rektörlüğün talebi üzerine yapılan polis müdahalesi sonucunda yaklaşık 80 öğrenci tutuklandı. Bu gelişmeler üzerine, Berlin'deki çeşitli üniversitelerden 300'e yakın öğretim görevlisi, öğrencilerin barışçıl protesto haklarını destekleyen bir açıklama yayınladı.

ANAYASAL HAKLARIN KORUNMASI ÇAĞRISI

Yayınlanan ortak açıklamada, öğretim görevlileri, öğrencilerin toplanma ve ifade özgürlüğünün özellikle üniversite kampüsleri gibi alanlarda korunması gerektiğini vurguladı. Açıklamada, "Protestocuların talepleri ve eylem biçimleri ne olursa olsun, öğrencilerin barışçıl protesto haklarını savunuyoruz" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, Berlin Özgür Üniversitesi Rektörlüğü'nün öğrencilere yönelik diyalog kurma çabası göstermeden polis müdahalesine başvurmasının eleştirildiği belirtildi.

DİYALOG VE TARTIŞMA ÖNEMLİ

Açıklamada, üniversite yönetimlerinin öğrencilerle diyalog kurarak çözüm aramaları gerektiği ve üniversitelerin eleştirel kamusal alanlar olarak korunması gerektiği üzerinde duruldu. Öğretim görevlileri, öğrencilerle yapılan her türlü polis operasyonunun ve cezai kovuşturmanın, üniversitelerin bu misyonu yerine getirmesiyle bağdaşmadığını ifade etti. Öğretim görevlileri, "Misyonumuzu ancak diyalog ve tartışma yoluyla yerine getirebiliriz" diyerek, üniversitelerin bu değerlere sahip çıkmasını talep etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN