Akdeniz'de katil balina saldırısı: 128 bin dolarlık yatı batırdılar

Akdeniz'de katil balina saldırısı: 128 bin dolarlık yatı batırdılar

Portekiz'den Yunanistan'a gitmek üzere Akdeniz'e açılan 128 bin dolarlık yat, katil balinaların "saldırısına" uğrayarak battı.

Portekiz'den Yunanistan'a gitmek üzere Akdeniz'e açılan 128 bin dolarlık (4.221.772,80 TL) bir yat, katil balinaların "saldırısına" uğradı. Yaklaşık 12 metrelik Bonhomme William isimli yat, parçalara ayrılarak battı.

New York Post'un haberine göre, IT şirketi sahibi Robert Powell, doğum gününü kutlamak üzere arkadaşları ve mürettebatla birlikte Portekiz'in Vilamoura kentinden yelken açtı. Ancak 10 günlük gezinin 22'nci saatinde, yatın etrafını bir grup orka (katil balina) sardı.

Powell, balinaların ilk darbesini hissettiği sırada bir kayaya çarptıklarını sandığını söyleyerek "İkinci darbede teknenin arka tarafına baktım ve suda, koyu renkli bir katil balinanın yansımasını gördüm" dedi. Balinaların parçalanana dek tekneye vurduğunu anlatan Powell, "Bence kesinlikle oyun oynamıyorlardı, tam olarak ne yaptıklarını biliyorlardı. Tekne zayıf noktalarını tanıyor, onu nasıl batıracaklarını biliyorlardı" diye konuştu. Powell, balinaların birbirlerinden ayrılarak teknenin özellikle arka tarafında belirli noktalara odaklandığını söyleyerek "Tek niyetleri tekneyi batırmaktı" dedi.

tekne2.jpg

Powell'ın anlatımına göre beş orka, "koordineli bir saldırı" ile yata yaklaşık 1.5 saat boyunca sırayla vurdu. Yat, Balinaların yaklaşık 15 darbeden sonra su almaya ve batmaya başladı. Powell ve diğerleri, telsizle çağrılan yardım sayesinde tekne alabora olmadan önce son anda, İspanyol kurtarma gemisi tarafından kurtarıldı. Bonhomme William ise İspanya kıyılarından iki mil uzakta bir noktada Akdeniz'in derinliklerine gömüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN