Afganistan’daki sel felaketinde bilanço artıyor

Afganistan’daki sel felaketinde bilanço artıyor

Aşırı yağışların etkisi altında olan Afganistan’ın Tahar, Bağlan, Gur ve Herat vilayetlerinde meydana gelen seller nedeniyle 150 kişinin öldüğü, 114 kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Afganistan’ın Tahar, Bağlan, Gur ve Herat vilayetlerinde etkili olan yoğun yağışlar, seli beraberinde getirdi. Çok sayıda yerleşim yeri sular altında kaldı.

Bağlan Vali Yardımcısı Molla Alam Mecidi yaptığı açıklamada, "Gozargah-e-Noor, Jelgah, Nahrin, Dushi, Bağlan-e-Markazi, Dahna-e-Ghori, Tala-o-Barfak ve Barka bölgelerinin yanı sıra vilayetin yönetim merkezi Pul-e-Khumri’yi vuran ani selde 130 kişi hayatını kaybetti, 100 kişi de yaralandı" ifadelerini kullandı. Sel felaketinin çoğunlukla Barka ve Bağlan-e-Markazi’yi etkilediğini söyleyen Mecidi, ölü sayısının artmasının beklendiğini vurguladı.

Tahar Afet Yönetimi Başkanı Ahmed Sir Sacid ise Namak Ab, Ishkamish, Farkhar ve Kafgan bölgelerinde 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, 14 kişinin yaralandığını aktardı. Sacid, 300 ev ile elektrik ve iletişim altyapısında ciddi hasar meydana geldiğini belirtti.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNDEN EN ÇOK ETKİLENENLER ARASINDA

Fransız AFP haber ajansının Birleşmiş Milletler’e bağlı Uluslararası Göç Örgütü’ne (IOM) dayandırdığı haberinde ise yalnızca Bağlan vilayetinde 200’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce evin yıkıldığını veya hasar gördüğü aktarıldı.

Uzmanlara göre dünyadaki sera gazı emisyonlarının yalnızca yüzde 0.06’sından sorumlu olan Afganistan, iklim değişikliğinde en fazla risk altında olan ülkeler listesinde ise 6. sırada yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN