Afganistan’da aşırı soğuklar 60 can aldı

Afganistan’da aşırı soğuklar 60 can aldı

Son haftalarda eksi 30 derecelere kadar düşen aşırı soğukların etkisi altında olan Afganistan’da yoğun kar yağışı, yağmur ve dondurucu soğuk sebebiyle 60 kişinin yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Afganistan’ın bazı kesimlerinde son haftalarda dondurucu soğuk, yağmur ve yoğun kar yağışı etkili olurken, sıcaklıklar eksi 30 santigrat dereceye kadar düştü.

Afganistan Ulusal Afet Kurumu Sözcüsü Janan Saeq yaptığı açıklamada, ülkede son 3 hafta içinde yoğun kar, şiddetli yağış ve dondurucu soğuk nedeniyle 60 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

‘YÜZLERCE EV YIKILDI’

Saeq, "Bu dönemde bin 600’den fazla ev kısmen veya tamamen yıkıldı, 177 binden fazla büyükbaş hayvan soğuk hava nedeniyle telef oldu" ifadelerini kullandı.

Saeq ayrıca, Ulusal Afet Kurumu’nun ve uluslararası kuruluşların iş birliğiyle ülkenin farklı yerlerinde 22 bin 400’den fazla aileye gıda, ihtiyaç malzemesi ve nakit yardımı sağlandığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN