ABD'nin dış ticaret açığı 5 ayın en düşük seviyesini gördü

ABD'nin dış ticaret açığı 5 ayın en düşük seviyesini gördü

ABD'nin ağustos ayı ithalat ve ihracat rakamları açıklandı. Aylık dış ticaret açığı yüzde 10,8 azalırken, 70,4 milyar dolarla 5 ayın en düşük seviyesi oldu. Küresel ticaret dinamiklerini büyük oranda belirleyen iki ülke olarak ABD ve Çin arasındaki denge ise ABD lehine değişti.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın ağustos ayına ilişkin dış ticaret verilerine göre, ülkenin ihracatı ağustosta önceki aya göre yüzde 2 artışla 271,8 milyar dolara çıkarken, ithalatı ise yüzde 0,9 azalışla 342,2 milyar dolara geriledi. Ülkenin dış ticaret açığı ağustosta aylık bazda yüzde 10,8 azalışla 70,4 milyar dolara indi.

5 ayın en düşük seviyesinin kaydedildiği ABD'de dış ticaret açığının ağustosta 70,1 milyar dolar olması bekleniyordu.

ÇİN'E VERİLEN AÇIK DA AZALDI

ABD, en büyük ticari rakiplerinden Çin'e verdiği açık da aşağı yönlü seyretti. Ülkenin Çin ile ticaret açığı, ağustosta bir önceki aya göre 2,6 milyar dolar azalarak 24,7 milyar dolara indi.

DİĞER ÜLKELERLE TİCARET RAKAMLARI

ABD'nin açık verdiği diğer ticaret partnerleri arasında, Avrupa Birliği (19,1 milyar dolar), Meksika (14,3 milyar dolar), Vietnam (9,8 milyar dolar), İrlanda (8 milyar dolar), Tayvan (7,3 milyar dolar), Almanya (6,6 milyar dolar), Japonya (4,9 milyar dolar), Güney Kore (4,9 milyar dolar), İtalya (2,9 milyar dolar), Hindistan (2,7 milyar dolar), İsviçre (2,5 milyar dolar), Fransa (1,7 milyar dolar), Malezya (1,1 milyar dolar), İsrail (1 milyar dolar), Belçika (600 milyon dolar) ve Suudi Arabistan (100 milyon dolar) yer aldı.

Ülkenin ticaret fazlası verdiği yerler ise Hollanda (5,5 milyar dolar), Güney ve Orta Amerika (4 milyar dolar), Avustralya (1,9 milyar dolar), Hong Kong (1,6 milyar dolar), Brezilya (800 milyon dolar), Singapur (500 milyon dolar) ve Birleşik Krallık (300 milyon dolar) oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN