ABD'den İran'a mesaj: Gerginliği tırmandırmak çıkarınıza olmaz

ABD'den İran'a mesaj: Gerginliği tırmandırmak çıkarınıza olmaz

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a İsrail ile gerginliği artırmama çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, Orta Doğu'daki gerilimlerin bölge için zararlı olduğunu vurgulayarak, ABD'nin İsrail'i koruyacağını ve geniş çaplı bir çatışmayı önlemek için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İran’a İsrail ile arasındaki gerilimi artırmanın "Tahran yönetiminin çıkarına olmayacağı" mesajını iletti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin suikastı sonrası Orta Doğu'daki artan gerilimler hakkında basın toplantısında bilgi verdi.

Sözcü Miller, ABD'nin diplomatik temaslar aracılığıyla İran hükümetine, "gerilimi artırmanın kendi çıkarlarına hizmet etmeyeceği" ve ABD’nin "İsrail’i koruyacağı" yönünde net mesajlar gönderdiğini belirtti. Miller, geniş çaplı bir Orta Doğu çatışmasının "kaçınılmaz" olabileceğini ancak ABD’nin bunun gerçekleşmesini önlemek için çaba göstermeye devam edeceğini vurguladı.

Miller, "Ancak her olasılığa karşı hazırlıklıyız. 7 Ekim'den bu yana durum böyle" dedi.

ABD'NİN BÖLGEDEKİ DİPLOMATİK TEMASLARI

Matthew Miller, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Orta Doğu'daki gerginliklerle ilgili olarak Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedir Abdulati ile görüştüğünü duyurdu. Blinken'ın bu görüşmelerde, bölge için kritik bir dönem yaşandığını belirterek, tarafların tansiyonu yükseltmekten kaçınması ve sükunet çağrısında bulunmasının önemini vurguladığını aktardı.

Sözcü Miller, Blinken'ın bu angajmanlar aracılığıyla ABD’nin, Gazze’de ateşkesi sağlamak, rehinelerin serbest bırakılmasını temin etmek ve Gazze'deki Filistin halkının yaşadıklarını ele almak için kritik adımlar attığını belirtti.

Miller, "İran'ın herhangi bir ek eylemi, gerginlik riskini artırır ve İsrail'den veya diğer taraflardan daha fazla yanıt alma ihtimalini yükseltir. Bu durum, kontrolden çıkabilecek bir çatışmaya yol açabilir." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN