ABD'de düşen uçağın enkazına 17 yıl sonra ulaşıldı: İskelet kalıntılarına rastlandı

ABD'de düşen uçağın enkazına 17 yıl sonra ulaşıldı: İskelet kalıntılarına rastlandı

Michigan’da 17 yıl önce Huron Gölü’ne düşen "Socata TB-20" tipi uçağın enkazı yıllar sonra bulundu. Enkazla birlikte iskelet kalıntılarına da ulaşıldı.

ABD'nin Michigan eyaletinde, 17 yıl önce Kanada sınırındaki Huron Gölü'ne düşen "Socata TB-20" tipi uçağın enkazı bulundu. Michigan eyalet polisi, özel bir arama kurtarma şirketinin Bois Blanc Adası yakınlarında pilot dahil iki kişiyi taşıyan uçağın enkazına ulaştığını açıkladı.

İSKELET KALINTILARI DA BULUNDU

Enkazın bulunduğu bölgede iskelet kalıntılarına da rastlandı. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda, bu kalıntıların uçağın yolcusu 56 yaşındaki H. Brooke Stauffer Jr.'a ait olduğu belirlendi. North Michigan Üniversitesi Adli Antropoloji Merkezi'nde gerçekleştirilen incelemeler, Stauffer Jr.'ın kimliğini kesin olarak doğruladı.

NE OLMUŞTU?

2007 yılında, H. Brooke Stauffer Jr.'ın 52 yaşındaki nişanlısı Karen Dodds'un pilotluğunu yaptığı "Socata TB-20" tipi uçak, ABD-Kanada sınırındaki Huron Gölü'ne düşmüştü. Kazadan iki ay sonra Dodds’un cansız bedenine ulaşılmış ancak Stauffer Jr. ve uçağın enkazına dair herhangi bir ize rastlanamamıştı.

Yıllardır çözülemeyen gizem, Stauffer Jr.'ın ailesinin talebi üzerine Ekim 2023'te bir özel arama kurtarma şirketinin çalışmalara başlamasıyla nihayet son buldu. Şirket, yaptığı arama sonucunda uçağın enkazını ve Stauffer Jr.'a ait kalıntıları ortaya çıkardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN