ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya’dan Gazze için acil ateşkes çağrısı

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya’dan Gazze için acil ateşkes çağrısı

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya, Gazze’de derhal ateşkes sağlanması için ortak bir açıklama yaptı. “Artık kaybedecek zamanımız yok,” diyen ülkeler, tüm tarafların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya, Orta Doğu’daki gerilimi azaltmak ve Gazze'de hızlı bir ateşkes sağlamak amacıyla ortak bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, bölgedeki tansiyonun düşürülmesi ve Gazze'de kalıcı bir ateşkesin sağlanmasına tam destek verdikleri vurgulandı. Yetkililer, tüm tarafların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini ve mevcut durumun daha fazla uzatılmaması gerektiğini belirtti.

"Başkan Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Katar Emiri Şeyh Temim'in, mümkün olan en kısa zamanda ateşkes anlaşmasının tamamlanması için müzakerelerin bu hafta yeniden başlamasına yönelik çağrısına destek veriyoruz ve kaybedecek daha fazla zaman kalmadığını vurguluyoruz. Tüm taraflar sorumluluklarını yerine getirmeli."

Açıklamada, İsrail'in İran karşısında kendini savunmasına tüm desteğin devam edeceği aktarılarak, "İran'a İsrail'e yönelik askeri saldırı tehditlerine son vermesi çağrısında bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, bu tür bir saldırının bölgesel güvenlik üzerinde ciddi sonuçlar doğuracağının altı çizildi.

ABD'NİN İKİ YÜZÜ: BİR YANDAN İSRAİL'E YARDIM, BİR YANDAN ATEŞKES ÇARĞISI

Gazze'de ateşkes için çağrıda bulunan ABD yönetimi, geçen hafta İsrail'e 3,5 milyar dolarlık askeri yardıma onay vermiş, söz konusu adım ABD içinde ve uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı.

İsrail ordusu 10 Ağustos'ta, Gazze kentindeki Derac Mahallesi'nde binlerce sivilin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na Filistinliler sabah namazı için avluda toplandığı sırada hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, en az 100 Filistinli feci biçimde yaşamını yitirmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN