ABD anketi: Trump ile Harris arasındaki oy farkı 1 puana düştü

ABD anketi: Trump ile Harris arasındaki oy farkı 1 puana düştü

ABD’de yapılan son ankete göre, Başkan Joe Biden’ın yardımcısı Kamala Harris ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump arasındaki oy farkı 1 puana düştü. Anket sonuçları, Harris’in destek oranını artırdığını ve yarışın daha yakın hale geldiğini gösteriyor.

New York Times ve Sienna Koleji tarafından yapılan en son ankete göre, Donald Trump ile Kamala Harris arasındaki oy farkı 1 puana indi. 22-24 Temmuz tarihlerinde ulusal çapta 1142 yetişkinle gerçekleştirilen ankette, Trump’a 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde oy verebileceğini söyleyenlerin oranı yüzde 48 olarak belirlendi. Kamala Harris ise yüzde 47 ile 1 puan geride kaldı.

Anketin, Biden ve Trump’ın 27 Haziran’daki canlı yayın seçim tartışmasının ardından yapıldığı belirtiliyor. O dönemde Biden’ın Trump’ın 6 puan gerisinde olduğu görülmüştü.

Siyasi gözlemciler, Joe Biden’ın 19 Temmuz’da yarıştan çekilmesinin ardından yerine aday olarak gösterip destek verdiği Harris’in, rakibi Trump’a sadece 1 puan geriden yaklaşmasını bu aşamada bir başarı olarak değerlendiriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN