24 saatte 5 kadını öldürdüler!

24 saatte 5 kadını öldürdüler!

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir gün içerisinde 5 kadın öldürüldü. Emniyet ekipleri konuyla ilgili soruşturma başlatırken bir şüpheli tutuklandı. Aktivistler, kadına yönelik şiddetin durdurulması için acil eylem çağrısı yaptı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bulunan bir genelevde üç kadın, bir erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Başkentte başka bir kadın ve kızı da iddiaya göre babaları tarafından öldürüldü.

Üç kadının cesedi, bir görgü tanığının acil servisi aramasının ardından bulundu. Aktivistler, kadına yönelik şiddetin durdurulması için acil eylem çağrısında bulundu.

BİR SÜPHELİ TUTUKLANDI

Polisin 27 yaşında bir Afgan vatandaşı olduğunu söylediği şüpheli, elinde bir bıçakla genelevin yakınında saklanırken bulundu. Cinayetlerin nedeni bilinmiyor.

51 yaşındaki bir kadın ve 13 yaşındaki kızı ise da olayın cinayetlerin yaşandığı yere 12 km uzakta bulunan bir apartman dairesinde ölü bulundu. Polis, olayın birbiriyle bağlantılı olmadığını belirterek, cinayeti kadının eşinin işlediğini belirtti.

Muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti'nin (SPO) kadın politikaları bölümünün lideri Eva-Maria Holzleitner, federal hükümeti ülkedeki kadın cinayetleri konusunu görüşmek üzere bir kriz toplantısı düzenlemeye çağırdı.

"Öldürülen kadınların yasını tutuyoruz" diyen Holzleitner, "Avusturya'da kadınların hayatlarını korumak için şiddete karşı ulusal bir eylem planının nihayet hayata geçirilmesi çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Çatı örgütü Avusturya Kadın Halkası'nın (OFR) lideri Klaudia Frieben, X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada "bugün tarihe beş kadının öldüğü Kara Cuma olarak geçecek" dedi.

Çatışma Araştırmaları Enstitüsü tarafından yayınlanan Avusturya'daki kadın cinayetleri oranlarına ilişkin son verilere göre, 2010-2020 yılları arasında ülkede 319 kadın öldürüldü. Öte yandan, hükümet, 2021 yılında yaklaşık 25 milyon euro ayırarak, kadınları şiddete karşı korumayı amaçlayan girişimlere bu sorunu çözme sözü vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN