DTK'dan 'özyönetim' tahriki: Bildiri yayınladılar

DTK'dan 'özyönetim' tahriki: Bildiri yayınladılar

Güvenlik güçlerinin PKK ile mücadelesi kararlılıkla sürerken Diyarbakır'da toplanan Demokratik Toplum Kongresi'nden hendek terörüne destek veren bir açıklama geldi. Yayınlanan sonuç bildirgesinde sözde özyönetim ilanlarına sahip çıkıldı, Türkiye'nin özyönetimlere bölünmesi gerektiği ileri sürüldü.

Güney Doğu'da uyguladığı hendek terörü ile aylardır vatandaşların hayatını kabusa çeviren PKK'lı teröristlere sözde özyönetim desteği geldi. Demokratik Toplum Kongresi'nin Diyarbakır'daki olağanüstü toplantısından terörü tahrik eden bir bildiri çıktı. Yayınlanan sonuç bildirisinde sözde özyönetim ilanlarına destek verilirken bunun demokrasinin gereği olduğu savunuldu.

DTK’nın sonuç bildirgesinde, “Türkiye gerçeğinde demokratik özerkliğe dayalı bir siyasi ve toplumsal sistem yaratmadan Türkiye’nin demokratikleşmesi mümkün değildir. Dünya halklarını ve kurumlarını halkımızın meşru özgürlük talepleriyle dayanışmaya çağırıyoruz” denildi. 

Hatip Dicle tarafından okunan 14 maddelik bildirgede, "Demokratik özerk bölgelerin oluşturulması", "Özerk bölge yönetiminin denetiminde yerel güvenlik birimlerinin kurulması" ve "Bazı vergilerin öz yönetim birimleri tarafından toplanması" gibi maddelerin yer aldığı sonuç bildirgesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca kazılan hendeklere ve barikatlara ilişkin, "Şu anda yaşananlar hendek ve barikat sorunu değildir, demokrasi sorunudur" görüşü savunuldu.

Kongreye, DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDK Eşsözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcisi katıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN