Dick Advocaat: Fenerbahçe'nin teklifini kabul ettim

Dick Advocaat: Fenerbahçe'nin teklifini kabul ettim

Fenerbahçe'de Dick Advocaat dönemi başlıyor. Hollandalı teknik adam ise konuyla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın ülkesine gitmesinni ardından yeni hoca arayışları devam ederken, Hollandalı teknik adam Dick Advocaat'da karar kılınmıştı.

Fanatik'in haberine göre Advocaat ise Türkiye'ye gelmeden sıcağı sıcağına ilk açıklamalarını yaptı.

"BÖYLE BİR TEKLİFİ REDDEDEMEZDİM"

Kulüp takımı çalıştırmayı bir süre önce bıraktığını belirten 68 yaşındaki teknik adam, "Ancak Fenerbahçe bana inanılmaz bir teklifle geldi. Ben de kabul ettim. Böyle büyük bir kulübün böyle müthiş teklifi asla reddedilemezdi.Konuyla ilgili daha sonra uzun bir açıklama yapacağım" dedi.

Advocaat'ın ilk uçakla Amsterdam'dan İstanbul'a geleceği öğrenildi.

HOLLANDA BASINI DA YAZDI

Hollanda'nın De Telegraaf gazetesi, Fenerbahçe'nin teknik direktörlük için Dick Advocaat ile anlaştığını yazdı. Gazete, Fenerbahçe'nin Monaco'ya elenmesinin ardından Portekizli teknik adam Vitor Pereira ile yollarını ayırma kararı aldığını ve takımın başına Robin van Persie and Gregory van der Wiel'i de yakından tanıyan Dick Advocaat'ı getirdiğini öne sürdü.

Hollanda Milli Takımı'nın teknik direktörü Danny Blind de, yardımcısının Fenerbahçe'ye gideceği haberini doğruladı.

GRASSHOPPERS MAÇINA YENİ HOCA PLANI

Pereira'yla köprülerin tamamen atılmasının ardından yeni teknik adam arayışlarına hız veren ve dört koldan görüşmelere başlayan Fenerbahçe'de özellikle Grasshoppers maçına yeni teknik adamla çıkma planı vardı.

KOCAMAN, PELLEGRINI, CARLOS, ÖZAT DERKEN...

Aykut Kocaman'dan Manuel Pellegrini'ye, Ümit Özat'tan Roberto Carlos'a kadar birçok teknik adamın ismi medyada yazılırken yönetim, son olarak Milli Takımımız'ın EURO 2016 elemelerindeki rakini Hollanda Milli Takımı'nın danışmanlığını yapıyordu.

DICK ADVOCAAT’IN KARİYERİ

68 yaşındaki tecrübeli teknik adam bugüne kadar önemli kulüplerde görev aldı. Kariyerinin başlangıcında tam 7 yıl Rinus Michels’in yanında antrenörlük yapan Advocaat, 1992 yılında Hollanda Milli Takımı’nda teknik direktör olarak göreve başladı. Ardından sırasıyla PSV Eindhoven, Glasgow Rangers, Borussia M’Gladbach, Zenit, Alkmaar ve Sunderland’i çalıştırdı.

Hollandalı teknik adam ayrıca milli takımlarda B.A.E, Güney Kore, Rusya, Belçika ve Sırbistan’da görev aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN