Demirtaş 'iki taraflı ateşkes' dedi, PKK 300 kilo bomba ile polise saldırdı

Demirtaş 'iki taraflı ateşkes' dedi, PKK 300 kilo bomba ile polise saldırdı

PKK'nın Tunceli'de 300 kiloluk bombayla saldırdığı ve Diyarbakır'dan şehit haberlerinin geldiği saatlerde, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, "PKK silahları bırakıp ülkeyi terk etsin" yerine yine "karşılıklı ateşkes" demekle yetindi.

PKK terörüne karşı başlatılan sınır ötesi operasyonlarda örgüt ağır kayıp verince ani bir kararla Brüksel'de çıkış yolu arayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş yine karşılıklı ateşkes çağrısı yaptı.

Çözüm sürecini bitiren PKK yerine hükümetin Dolmabahçe'de verdiği sözleri tutmadığını ileri sürdüğü hükümeti suçlayan Demirtaş, "Tek suçumuz barajı geçmek" ifadesini kullandı.

Bir kez daha karşılıklı ateşkes çağrısı yapan Demirtaş "Birkaç haftada bizler, polisi, askeri, gerillası, siviliyle onlarca evladı yitirmiş olmamıza rağmen..." dedi. Demirtaş'ın konuştuğu dakikalarda Diyarbakır'dan bir şehit haberi daha geldi. Tunceli'de polise 300 kiloluk bomba ile hedef alan PKK, Hakkari'de kanton ilan etti. 

Katliam yapacaklardı

Tunceli'de özel harekat polislerine ait araca yönelik saldırının detayları büyük bir facianın atlatıldığını ortaya koydu. 1 polisin yaralandığı saldırıda yaklaşık 300 kilo bombanın kullanıldığı belirlendi. Yaralı polisin ilk ifadesinde görev yerine giderken fark ettiği araçtan şüphelendiğini ve sorgulamak üzere plakasını aldığını söylediği belirtildi.

Seyir halindeyken saldırdılar

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde seyir halindeki Özel Harekat polislerine ait araca bombalı saldırı düzenlendi. Özel harekat aracının geçişi esnasında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda özel harekat polisi Burhanettin Toy yaralandı.

15-08/12/ovacikta-polise-bomba-yuklu-aracli-saldiri-1-yarali-2-_3934_dhaphoto1.jpg

Gasp edilen araç eylemde kullanıldı

Otomobili gasp eden PKK’lıların araca bomba yükledikten sonra gece olay yerine bıraktıkları belirtildi. Teröristlerin otomobilin sahibini saldıyı gerçektirene kadar yanlarında tuttukları, bombanın patlatılmasının ardından serbest bıraktıkları öğrenildi. Serbest bırakılan araç sahibinin jandarma tarafından ifadesi alındı.

Otomobilde 300 kilo bomba

Saldırının ardından olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada, patlatılan otomobilde yaklaşık 300 kilo bombanın bulunduğu belirlendi. Şiddetli patlamada aracın parçaları 400 metrekarelik alana yayılırken, motoru da 50 metre mesafeye fırladı.

15-08/12/ovacikta-polise-bomba-yuklu-aracli-saldiri-1-yarali-2-_3934_dhaphoto5.jpg

Polis giderken araçtan şüphelendi

Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan ve tedavisi Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde süren polis memuru Burhanettin Toy’un ilk verdiği bilgide, görev yerine giderken fark ettiği araçtan şüphelendiğini ve sorgulamak üzere plakasını aldığını söylediği belirtildi. Toy, "Meslektaşlarımı bıraktıktan sonra dönüş yolunda şüpheli aracın uzağından geçmeye çalıştım. O sırada patlama oldu" dedi.

Saldırıda araçta sadece 1 polisin bulunmasının olası bir faciayı da önlediği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN