Davutoğlu: Sınırlarımızın güvenliği sınırötesinde başlar

Davutoğlu: Sınırlarımızın güvenliği sınırötesinde başlar

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Esenboğa Havalimanı'nda basın açıklaması yaptı. Başika saldırısına değinen Davutoğlu "Sınırlarımızın güvenliği sınırötesinde başlar" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel'e hareketi öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Başika'da DEAŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları ve 4 askerin yaralanmasına ilişkin bir soruya Davutoğlu, "Irak ve Suriye'de öyle gelişmelerle karşı karşıyayız ki artık sınırlarımızın güvenliği sınır ötesinde başlıyor.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları

Türkiye gerekli tedbirleri alır TSK tam yetkiye sahiptir

Başika kampının mevcudiyeti uluslararası toplumun üzerinde mutabık kaldığı ilkeler ve BM'in aldığı kararlara dayanmaktadır. Boşlukta bir gün Türkiye karar verip de Başika'da bir kamp kurma yönünde bir adım atmadı. Bu gelişme bölgeyi tahkim etmek için attığımız adımların haklılığını ortaya koymuştur.

Kaygı verici durum yok Genelkurmay Başkanımız aradı konuyu ele aldık. Türkiye'ye riskler de içeren bu bölgelerde Türkiye gerekli tedbirleri alır silahlı kuvvetlerimiz tam yetkiye sahiptir" dedi.

Sınırlarımızın güvenliği sınırötesinde başlar

"Sınırlarımızın güvenliği sınırötesinde başlar. Sadece sınırda alınacak tedbirlerle güvenliği sağlamak güçleşiyor. Başika Kampı’nın mevcudiyeti Musul’un DEAŞ’ın eline geçtiği 2014 yılından beri BM’nin aldığı kararlara dayanmaktadır. Türkiye bir karar verip kamp kurmuş değiştir. Uluslar arası toplumun aldığı kararlar bizi sınır ötesinde tedbir almaya sevk etmiştir.

Eğitilen Iraklı askerlerden birisi şehit oldu

Bugün ortaya çıkan tablo ise Başika Kampı’nın peşmerge ve DEAŞ arasındaki yoğun çatışma soınrasında Başika kampına isabet eden mermiler ve gerginliği sonucunda eğitilen Iraklı askerlerden birisi şehit oldu, 4 askerimiz de yaralandı. Herhangi bir kaygı verici durum yok. Genelkurmay başkanımız olayı ele aldı. O civardaki DEAŞ mevzileri de imha edildi."

Halkımızın tedirgin olmasın

Nihayet Fed, herkesin merakla beklediği kararı açıkladı. Fed'in bu kararı aylardır üzerinde tartışılan bir süreçti. 0,25 baz artışı beklenen bir gelişmeydi. Beklentiler dışında bir gelişme yok. Bizim piyasalarımızı olumsuz etkileyen bir süreç değil. Şuana kadar yansımadı. Olabilecek senaryoları cumartesi günü değerlendirmiştik. Merkez Bankamızın daha önce açıkladığı eylem planı çerçevesinde çalışmalar sürecek. Halkımız tedirgin olmasın.

İhtiyaçlar karşılanacak

Numan Kurtulmuş'u görevlendirdim. Yarın önemli bir toplantı gerçekleştirecek. Sokağa çıkma yasaklarıyla, PKK'dan kaçan vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarının tümü karşılanacaktır. Biz bu kadar mülteciyi ağırlarken, kendi vatandaşımızı da muhtaç etmeyiz.

Esnafımıza da destek noktasında gerekeni yapacağız. Kepenk kapatmak zorunda olan esnafımıza sesleniyorum: Onlar ekonominin can damarını susturmak istiyor. Esnafımız, öğrencilerimiz emin olsunlar."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN