Çavuşoğlu'ndan 'Irak' yorumu: Endişeye mahal yok

Çavuşoğlu'ndan 'Irak' yorumu: Endişeye mahal yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB üyesi ülkelerden mevkidaşlarıyla bir araya geldiği yemek öncesinde yaptığı açıklamada "Endişeye mahal yok. Iraklı kardeşlerimizle her sorunun üstesinden gelebilmek için her şeyi yapıyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB üyelerinin dışişleri bakanlarıyla yemekte bir araya geldi. Girişte gazetecilerin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Başika bölgesindeki hareketlilik için "Iraklı kardeşlerimizle her sorunun üstesinden gelebilmek için elimizden gelen her şeyi yapmaktayız. Endişeye mahal yok. Irakla çok güzel bir diyaloğumuz var. Bizim oradaki grubumuz, Iraklı askerleri DAEŞ'e karşı mücadelede eğitmek için bulunuyor" ifadelerini kullandı. 

Mogherini: Bölgesel konuları ele alacağız

Yemeğin verildiği Dış İlişkiler Konseyi toplantısına girişte AB yetkilileri de Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Çavuşoğlu'nun kendileri ile bir araya gelmesi ile ilgili olarak, "Onunla, esasen dış politika ve bölgesel konuları ele alacağız. Bu da öncelikle Suriye, IŞİD'e karşı savaş, terörle mücadele, yabancı savaşçılar ile Libya anlamına geliyor" dedi. Mogherini, görüşmenin, AB ve Türkiye arasındaki dış politika ve bölgesel ilişkilerin daha genel bir çerçevede ele alınacağı bir fırsat olacağını da kaydetti. 

Hahn: Türkiye ile bir ivme var

AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ise, bugün AB'nin komşu ülkelerle olan ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşanacağını ifade ederek, "Türkiye ile yeni bir ivme var. Komşularımızla ilişkiler sözkonusu olduğunda, pragmatik olmak en kötü yöntem değil. Türkiye'nin bizimle işbirliği yapmaya büyük bir ilgisi var bizim de onunla" diye konuştu. 

Öte yandan bugün, 17 numaralı Ekonomik ve Parasal Politika faslı, Brüksel'de gerçekleştirilecek Türkiye-AB Hükümetlerarası Katılım Konferansı'nda müzakerelere açılacak. Ekonomik ve Parasal Politika faslının açılması ile Türkiye’nin katılım müzakerelerinde açılan fasıl sayısı 15'e yükselecek.

BRÜKSEL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN