Borsada şampiyon Beşiktaş seçildi

Borsada şampiyon Beşiktaş seçildi

Spor Toto Süper Lig'de bitime iki hafta kala şampiyon resmen belli olmasa da borsa şampiyonu ilan etti.

Geçen pazar günü oynanan Galatasaray - Beşiktaş derbisinin ardından Siyah-Beyazlı kulübün hisseleri borsada haftaya yüzde 8.7'lik değer artışıyla başladı. Yılın başından itibaren bugüne kadarki hisse performanslarına bakıldığında ise Galatasaray yüzde 36, Fenerbahçe yüzde 9 ve Beşiktaş yüzde 135 prim yaptı.

BORSADA BÜYÜK BAŞARI

Vodafone Arena'nın açılışı için 350 milyon liralık harcama yapan Beşiktaş, sağladığı 380 milyon liranın üzerinde sponsorluk anlaşmasıyla statını fazlasıyla finanse etmeyi başardı. Tribünlerden 50 milyon liranın üzerinde gelir elde kulübün şampiyonluk beklentisi de borsada fiyat performansına yansıdı.

3.3 milyar liralık toplam borcu olan kulüpler içerisinde 783 milyon 800 bin liralık borcu bulunan Beşiktaş'ın hisseleri 2008-2009 sezonundaki şampiyonluğa gidişinde de yüzde 150'ye yakın artış yaşamış, şampiyonluğun ilanının ardından ise yüzde 30 değer kaybetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN