BM: Esad, yardım konvoylarının yüzde 75'ini engelliyor

BM: Esad, yardım konvoylarının yüzde 75'ini engelliyor

BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, Esad rejiminin insani yardım konvoylarının yüzde 75'ine izin vermediğini açıkladı. Bu konvoylara izin verilse 1 milyon 700 bin kişiye yardım ulaştırılacaktı.

Birleşmiş Milletler'den (BM) üst düzey bir yetkili Suriye hükümetinin, insanî yardım tedarikleri önüne koyduğu engelleri bugün eleştirdi ve "BM Sözleşmesini imzalayan bir BM üyesinin bu tavrının kabul edilemez olduğunu" belirtti.

AFP'de yer alan habere göre BM İnsani İşler ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, "Suriye hükümeti, insani yardım kuruluşları konvoylarının izin taleplerinin yüzde 75'ine yakınına cevap vermedi" dedi.

O'Brien, Güvenlik Konseyi önünde yaptığı konuşmada, 2015 yılında 113 başvurunun yaklaşık yüzde 10'luk bölümünün kabul edildiği" detayını verdi. O'Brien, "Fazladan yüzde 10'luk talep için ise prensip anlaşmasına varıldı ama nihai olarak kabul edilmedi." diye konuştu.

16-01/28/syria-children_2809341b.jpg
Suriye'de milyonlarca kişi yardıma muhtaç.

1 milyon 700 bin sivile yardım engelleniyor

BM yetkilisi, bu konvoyların gitmesi hâlinde 1,7 milyon sivile yardım ulaşacağını da sözlerine ekledi.

O'Brien 4,6 milyon Suriyelinin ulaşılması güç bölgelerde yaşadığını ve bunlar arasında 486 bin 700'ünün; hükümet güçleri (274 bin 200), muhalif gruplar (12 bin 500) veya IŞİD (200 bin) tarafından kuşatılmış durumda olduklarını ifade etti.

O'Brien son olarak, "Madaya'ya acil olarak daha fazla gıda ve tıbbi malzeme sokmamız gerekiyor. Suriye hükümetine bu yönde yapılan talepler herhangi bir engel konmaksızın vakit kaybedilmeden kabul edilmelidir." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN