Beyaz Show'da PKK propagandasına tepki

Beyaz Show'da PKK propagandasına tepki

Kanal D'de ekranlara gelen Beyaz Show'un dün gece yayınlanan bölümüne 'PKK propogandası' tartışması damga vurdu. Programa telefonla bağlanan ve öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik isimli izleyicinin terör operasyonları konusundaki sözleri tepki çekti. Ancak Ayşe Çelik'in öğretmen olmadığı ortaya çıktı.

Kanal D'de ekranlara gelen Beyaz Show'un dün gece yayınlanan bölümünde, öğretmen olduğunu ve Diyarbakır'da görev yaptığını söyleyen Ayşe Çelik isimli izleyecinin PKK operasyonlarını eleştiren sözleri büyük tepki çekti. sözleri 'in söylediği sözler gündeme oturdu. Beyaz Show programına telefonla bağlanarak PKK propagandası yapan ve Diyarbakır'da öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik'in öğretmen olmadığı ileri sürüldü.

"Ayşe Çelik öğretmen değil"

Sabah'ın haberine göre; Diyarbakır’da öğretmen olarak görev yapan üç Ayşe Çelik bulunduğu, bu kişilerden hiçbirinin o telefon bağlantısında örgüt propagandası yapan kişi olmadığı belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı, Beyaz'ın programına telefonla bağlanarak öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik'in, yapılan araştırmalar sonucu öğretmen olmadığının anlaşıldığını duyurdu. 

Üç Ayşe Çelik var

Diyarbakır'da görev yapan Ayşe Çelik isimli 3 öğretmene ulaşıldı. Yapılan görüşmelerde bu üç ismin de Beyaz Şov'a telefonla katılan Ayşe Çelik olmadığı ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcıları gün boyunca Ayşe Çelik'in kim olduğunu, nasıl canlı yayına bağlandığını, örgüt propagandası yapmasına neden izin verildiğini ve Beyazıt Öztürk'ün bu çirkin propagandayı neden alkışlattığını konuşuyor.

Canlı yayında PKK propagandası

“Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız?” sorusuyla konuşmasına başlayan Aysel Çelik, Doğu'da devam eden operasyonları eleştirerek şunları söyledi: "Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın. Ölen çocuklara sevinen insanlar var. Onlara hiçbir şey diyemiyoruz, yazıklar olsun demekten başka...Ben öğretmenim. Öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum! Bir daha oralara nasıl dönecekler ve o çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar? Bomba seslerinden, kurşun seslerinden… İnsanlar susuzluk ve açlıkla mücadele ediyor; özellikle de bebekler ve çocuklar. Lütfen duyarlı olun ve sessiz kalmayın." Öğretmen olduğunu iddia eden Ayşe Çelik isminde bir izleyici Kanal D ekranlarında yayınlanan Beyaz Show programına telefon ile bağlanarak açık açık örgüt propagandası yaptı.

Pervin Buldan ağzıyla konuştu

Bölgede yaşanan PKK terörü sebebiyle okullarından ayrılmak zorunda bırakılan öğretmenleri suçlayan Çelik'in, bölgelerde operasyonların durdurulması çağrısında bulundu. Çelik, HDP'li Pervin Buldan'ın bölgedeki okullarını terk etmek zorunda kalan öğretmenlere yaptığı tehdit mesajındaki ifadeleri kullandı. Buldan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda öğretmenlerin fotoğraflarını paylaşarak, "Bırakıp gitmeyeceksin. Terk etmeyeceksin. Bir gün geri dönmek istersen yüz bulamayabilirsin" yazmıştı.

16-01/09/1_1171.jpg

Canlı yayına bağlanan kadın ise, önce terör propagandasının ardından okullarından ayrılmak zorunda kalan öğretmenleri suçlayarak, "Öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler. O tertemiz çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar" dedi. Beyazıt Öztürk ise, bu sözleri alkışlattı.

Samanyolu 'Abluka' dedi

Beyaz Show'daki PKK propagandasına Paralel Medya'dan destek geldi. Samanyolu Haber, operasyonlar 'abluka bölgesi' ifadesini kullandı.

16-01/09/samannnyolu.jpg

Aylardır Diyarbakır'ın Sur ve Cizre ilçelerinde evleri bombalayan, hendekler kazan, askerlerimizi şehit eden, bölge halkına da zarar veren PKK'nın hainliklerini görmezden gelen Samanyolu, bölge için 'abluka' ifadesini kullanarak tarafını belli etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN