Bahçeli'den ilk açıklama: İstifa yok, seçmen çürümüş partiyi seçti

Bahçeli'den ilk açıklama: İstifa yok, seçmen çürümüş partiyi seçti

MHP lideri Devlet Bahçeli 1 Kasım seçimleriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Bahçeli halkın tek başına iktidar vizesi verdiği AK Parti'ye "çürümüş" "ahlaken çökmüş" gibi ifadeler kullandı. "MHP oy ve milletvekili sayısı itibariyle yeterli olmasa da Meclis'te temsil edilme imkanı bulmuştur" diyen Bahçeli istifa iddialarını da dolaylı olarak yalanladı.

Devlet Bahçeli yazılı açıklamasında istifa ettiği yönündeki iddialara doğrudan cevap vermese de açıklamanın geneli MHP Genel Başkanlığını bırakmayacağını gösteriyor. 

Yazılı açıklamasında Türk milleti, önümüzdeki 4 yıllık süre zarfında, aziz varlığını temsil edecek vekillerini seçmek amacıyla bugün bir kez daha sandığa gitmiştir. Nitekim 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapılmış, oy verme işlemi tamamlanarak sandık sayım ve tasnifi de gerçekleştirilmiştir" diyen Devlet Bahçeli şu ifadeleri kullandı: 

Tek satır özeleştiri

"Resmi olmayan sonuçlar kapsamında ve medyaya yansıdığı kadarıyla; Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yüzde 49,1’lik oy oranı ve 312 milletvekili sayısıyla tek başına iktidara ulaştığı anlaşılmaktadır. Milletimiz koalisyon kurmaktan köşe bucak kaçan AKP’ye tek başına iktidar vizesi ve görevi vermiştir. Milliyetçi Hareket Partisi ise devlet ve iktidarın tüm imkanlarıyla mücadele ederek, dik duruşunu koruyarak, milli ve tarihi emanetlere sahip çıkarak, dahası tüm tuzakları bozarak, oy ve milletvekili sayısı itibariyle yeterli olmasa da TBMM’nde temsil edilme imkanına yeniden kavuşmuştur."

Bahçeli partimiz yalan korosuyla boğulduğunu, demokrasi tarihinde eşine az rastlanır nitelikte kara propagandaya maruz kaldığını ileri sürerek seçim hezimetine gerekçe üretti.

Kara propagandaya maruz kaldık bahenesi

Partisinin algı operasyonlarına maruz kaldığını ileri süren Bahçeli şöyle devam etti
 
"7 Haziran 2015 tarihinde yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçim’inden çıkan sonucu beğenmeyip dayatma ve çirkeflikle tekrar seçimin yolunu açan AKP zihniyeti siyasi edep ve adabın yanında demokratik nezaketi de hiçe saymıştır."

Milletin seçtiği partiye çürümüş dedi

"Ahlaken iflas etmiş, fikren ve zihnen çürümüş bir partinin tekraren iktidar olması ayrıca tartışılması, ele alınması gereken bir vakıadır. Koalisyon kurmaktan korkan, ülkeyi uçurumun kenarına kadar sürükleyen AKP’nin, toplumsal korkuyu tetikleyerek, tehdit ve şantajları silah gibi kullanarak milli iradeyi çarpıttığı çok açıktır."

"7 Haziran- 1 Kasım arasında Türkiye’de yaşanmadık rezalet, planlanmadık kumpas, oynanmadık oyun kalmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin zayıflaması, kaybetmesi ve hatta baraja takılması maksadıyla siyasi tarihimize kara bir leke gibi geçecek her neviden saldırı icra edilmiştir. Buna rağmen köklü geçmişiyle; şerefli, imanlı, milli ve tavizsiz mensuplarıyla iç içe geçen ve kenetlenen partimiz zalimlerin yazdığı hükmü yırtıp atmıştır."

İstifa iddialarına dolaylı cevap

 
MHP'nin taviz vermeden yoluna devam edeceğini belirten Bahçeli, istifa iddialarına da cevap vermiş oldu. Bahçeli "İçimizden veya dışımızdan hiç kimse boş yere hesap yapmamalı, boş yere Milliyetçi Hareket’in istikrarsızlık sarmalına düşeceğini zannetmemelidir. Partimizin tüm kadroları sabırla, özveriyle, inanmış bir yürekle görevlerinin başındadır. Vatan ve millet sevdamızda en ufak bir eksilme olmadan, saflarımızda en küçük bir bozulma yaşanmadan çelikten bir iradeyle Türkiye’nin hak, hukuk ve tarihi çıkarlarını savunmaya samimiyetle devam edilecektir" dedi. 
 
MHP kaynaklarından Devlet Bahçeli'nin istifa edeceği iddiaları üzerine açıklama yapılmıştı. Yapılan açıklamada "Devlet Bahçeli'nin istifa edeceği spekülasyonları doğru değildir" denilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN