Ankara saldırganı YPG'li Neccar'ın ailesi PYD'yi çalışıyor

Ankara saldırganı YPG'li Neccar'ın ailesi PYD'yi çalışıyor

Karar.com, Başbakan Davutoğlu'nun Ankara saldırısının faili olarak açıkladığı YPG'li Salih Neccar'la ilgili çarpıcı ayrıntılara ulaştı. Teröristin Suriye tarafı PYD'nin kontrolünde olan Mardin sınırından Türkiye'ye girdiği ve ailesinin de terör örgütü üyesi olduğu belirlendi.

HİLAL ÖZTÜRK / KARAR.COM

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin PYD'nin silahlı kolu YPG'den Salih Neccar olduğunu açıkladı. Karar.com terörist YPG ile bağlantıları tespit edilen teröristle ilgili çarpıcı bilgilere ulaştı. 

Ailece PYD'li çıktı

Neccar'ın tüm ailesinin YPG/PYD'li olduğu ortaya çıkarken, amcaoğlunun Halep'te PYG/PYD ile muhalifler arasında yaşanan çatışmada yakalandığı belirlendi. Neccar'ın amcaoğlunun esir takasında serbest barıkıldığı tespit edildi.

İstihbarat kaynaklarına göre, Ankara saldırısının faili Neccar, Kobani ve Tel Abyad'da İŞID ve muhaliflere karşı YPG/PYD güçleri arasına savaştı. 

Ankara ve İstanbul hücreleriyle bağlantılı

İŞID'in Suriye'de yaptığı bombalı araç eylemlerini kopyalayan YPG/PYD, hareket halindeki bombalı araçla saldırıyi ilk kez Türkiye'de gerçekletirdi. Neccar'ın eylem için bir süredir hazırlandığı öğrenildi. İlk bilgilere göre, terörist Neccar Türkiye'ye Suriye tarafı PYD'nin kontrolünde olan Mardin sınırından Türkiye'ye sızdı. Neccar Türkiye'ye girdikten sonra terör örgütü PKK'nın Ankara ve İstanbul'daki hücreleriyle bağlantıya geçti. Plakası kopyalanan lüks araca bomba düzeneği yerleştirilerek, eylem için hazırlandı. Bombanın patlatıldığı yer bilinçli olarak seçildi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Ankara'da 5 askeri servis aracının geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırının faili olarak açıkladığı 1992 Amuda doğumlu Salih Neccar'ın güvenlik arşivlerinde yer alan sabıka fotoğrafı ortaya çıktı.

Ankara'da dün saat 18.31'de askeri servis araçlarına düzenlenen bombalı terör saldırısında 27'si askeri personel 28 kişi hayatını kaybetmiş, 61 kişi de yaralanmıştı.

Otomobil İzmir'den çalıntı plakası İstanbul'dan kopya

Neccar'ın dün akşam saatlerinde Dikmen Caddesi'ndeki Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlattığı otomobil ise çalıntı çıktı. 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan Volkswagen Scirocco model araç, yaklaşık 15 gün önce İzmir'den kiralanmış ve süresi bitince teslim edilmediği için “çalıntı" ihbarı yapılmış. Askeri servis minibüslerini geçiş sırasında patlatılan çalıntı otomobilin 10 gündür Ankara'da olduğu geriye dönük incelenen kayıtlarda ortaya çıktı. İstanbul'daki bir otomobile ait kopyalanmış plaka ile Ankara'da dolaşan aracın 3 kez kameralara takıldığı öğrenildi. Bomba yüklü otomobil, kayıtlara göre 11 Şubat günü saat 13.03'te patlama noktasına yakın olan Eskişehir yolu üzerindeki Köy Hizmetleri Binası noktasında bulunan kameralar tarafından görüntülendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN