Erdoğan: Dostlarımız PYD/YPG'nin terör örgütü olduğunu artık anlamıştır

Erdoğan: Dostlarımız PYD/YPG'nin terör örgütü olduğunu artık anlamıştır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, askeri servis araçlarını hedef alan terör saldırısı nedeniyle Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar'a taziye ziyaretinde bulundu. Saldırının ardından 14 kişinin gözaltına alındığını açıklayan Erdoğan "Gerisi gelecek" dedi. Cumhurbaşkanı, 'PYD/YPG'yi terör örgütü olarak görmeyen dostlarımız bu olaydan sonra gerçeği daha iyi görecektir' sözleri ile ABD'ye mesaj gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taziye dileklerini ilettiği Genelkurmay Karargahı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

Zincir sökülmeye başlamıştır, 14 kişi göz altındadır. Benim kesinlikle şu anda tahminim 14, bu 14 ile kalmayacak, bunun gerisi de gelecektir. Çünkü bu işin uzantılarının içeride ve dışarıda olduğu görülmüştür, görülmektedir.

Bu sürecin, uluslararası camiada özellikle dostlarımız açısından bugüne kadar Suriye'nin kuzeyindeki PYD ve YPG ile bağlantısını Türkiye'deki PKK ne denli güçlü olduğunu söylediğimiz halde inandıramadığımız dostlarımızın herhalde bu olay karşısında bu işi daha da iyi anlamalarına vesile olacaktır.

"Dünya halkları haklılığımız kabul edecek"

Biz belgelerle, bilgilerle hep söyledik. Bizim söylediklerimiz ne yazık ki bizde kaldı. Sorumluluk mevkilerinde olanlar bunu kabul etmemiş olabilirler. Ama dünyadaki halklar ve milletler bizim bu haklılığımızı kabul edecek, tarih önünde diğerlerini hesaba çekecektirler. Milletçe üzüntümüz büyük. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara şifa diliyorum, ailelere ve milletimize başsağlığı temennisinde bulunuyorum.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN