AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu kimdir?

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu kimdir?

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayının bu gün yapılacak olan toplantıda açıklanması bekleniyor. Vatandaşlar 'AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı kimdir?' diye merak ediyor. Başkan adayı olarak adı geçen Murat Zorluoğlu kimdir? Ne iş yapıyor? İşte 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Trabzon başkan adayı ile ilgili merak edilen detaylar haberimizde...

Murat Zorluoğlu kimdir? Ne iş yapıyor? sorusu Bu gün AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı olarak isminin açıklanması bekleniyor. Trabzonlu seçmenler şimdiden 'AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı kim?' diye merak ediyor. Erdoğan'ın elindeki listede Murat Zorluoğlu ismi Trabzon Belediye Başkan adayı olarak geçiyor. Murat Zorluoğlu  ve belediye başkan adayları hakkında merak edilenler haberimizde...

AK PARTİ TRABZON BELEDİYE BAŞKAN ADAYI

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayının kim olduğu vatandaşlar tarafından merakla bekleniyor. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti belediye başkan adayları tek tek belli oluyor.  Cumhurbaş Erdoğan elektronik ortamda gerçekleştirilen oylamanın sonuçlarına göre il il adayları açıklıyor. Erdoğan'ın bu gün açıklayacağı listede Trabzon adayı Murat Zorluoğlu oldu. İşte Trabzon belediye başkan adayı hakkında merak edilenler...

18-11/27/murat-zorluoglu-kimdir.jpg

MURAT ZORLUOĞLU KİMDİR?

Murat Zorluoğlu: 1971 yılında Ankara/Haymana’da doğdu. İlkokulu memleketi olan Trabzon- Çaykara-Kumlu Köyü İlkokulunda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesinde, liseyi İstanbul- Hayrullah Kefoğlu Lisesinde, yükseköğrenimini ise 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.

Mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladı. Kaymakam adaylığına müteakip 1997–1999 yıllarında Mersin Gülnar Kaymakamlığı; 1999–2003 yıllarında Bingöl Genç Kaymakamlığı; 2003-2008 yıllarında Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü ve 2008-2012 yıllarında ise aynı yerde sırasıyla Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı, İnceleme ve Soruşturma Daire Başkanlığı ve Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu görevlerinin yanı sıra, 2005-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde (YBYK) Türkiye Heyetinin Milli Sekreteri ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Demokrasi Yönlendirme Komitesinde (CDLR) Türkiye adına üye olarak görev yaptı. 15.09.2012 tarihli ve 28412 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan müşterek kararname ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığına, Nisan 2013 tarihinden itibaren de bu Bakanlıkta Müsteşar Yardımcısı Vekilliğine atandı. Mart 2015- Temmuz 2017 yılları arasında Elazığ Valiliği görevi yaptı. Bakanlar Kurulunun 13 Haziran 2017 tarihli ve 10458 sayılı Kararı ile Van Valiliği görevine atanmış olup, halen bu görevi yürütmektedir. 2004–2005 yıllarında Nottingham Üniversitesinde (İngiltere) Kamu Yönetimi Bölümü alanında yüksek lisans yaptı ve bu kapsamda Avrupa Birliği Karar Mekanizmalarına Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Etkisi konulu tezi ile Avrupa Birliği bölgesel politikaları ve yapısal fonlarını özel olarak inceledi. 2011 yılına yayınlanan Local Authorities in Turkey (Türkiye’de Mahalli İdareler) adlı kitabı ve Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı adlı makalesi bulunan Murat ZORLUOĞLU, evli ve üç çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

EĞİTİM DURUMU 2007 Ocak- Nis. Yüksek Lisans - Birmingham Üniversitesi (İngiltere), Avrupa Araştırma Kuruluşu, Çağdaş Avrupa Çalışmaları Genişleyen Avrupa Birliğinin kuruluşları, Avrupa Birliğinde politika belirleme süreçleri ve Avrupa Birliğinde Uyum, dayanışma ve yerel yönetimlerin rolü konularında hem akademik hem de uygulamalı eğitim aldı. 2004–2005 Yüksek Lisans- Nottingham Üniversitesi (İngiltere), Kamu Yönetimi Bölümü (Üstün başarılı derece ile) Avrupa Birliği Karar Mekanizmalarına Yerel ve Bölgesel Yönetimlerin Etkisi konulu tez kapsamında Avrupa Birliği bölgesel politikaları ve yapısal fonlarını özel olarak inceledi. 1989–1993 Lisans- Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 1986–1989 Lise- Hayrullah Kefoğlu Lisesi (İstanbul) 1983–1986 Ortaokul- İmam Hatip Lisesi (Trabzon) 1978–1983 İlkokul- Kumlu Köyü İlkokulu (Trabzon- Çaykara) İŞ DENEYİMİ 2015-2017 Elazığ Valiliği 2013-2014 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili 2012-2013 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı 2008–2012 Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 2003- 2008 Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü 1999–2003 Bingöl/Genç Kaymakamı 1997–1999 Mersin/ Gülnar Kaymakamı 1994–1997 Trabzon Kaymakam Aday

18-11/27/trabzon.jpg

 

TRABZON İSMİNİN ANLAMI NEDİR?

Karadeniz bölgesinin doğusunda yer alan bir ilimiz. İl toprakları 40° 33’ ve 41° 07’ kuzey enlemleriyle 37° 07’ ve 40° 30’ doğu boylamları arasında yer alır. Batıdan Giresun, güneyden Gümüşhâne ve Bayburt, doğudan Rize illeri, kuzeyden ise Karadeniz ile çevrilidir. Fâtih Sultan Mehmed Hanın fethettiği, Yavuz Sultan Selim Hanın vâlilik yaptığı ve Kânûnî Sultan Süleymân Hanın doğduğu bu şehir dört bin senelik eski bir târihe sâhiptir. Trafik numarası (61)dir.

İlçeleri : Merkez, Akçaabat, Araklı, Arsin, Beşikdüzü, Çarşıbaşı, Çaykara, Dernekpazarı, Düzköy, Hayrat, Köprübaşı, Maçka, Of, Sürmene, Şalpazarı, Tonya, Vakfıkebir, Yomra.

Hıristiyan batı târihçileri Hıristiyan emperyalizminin gereği olarakAnadolu’da târihi şehirlerin isimlerini Yunanca veya Lâtince bir kelimeye dayandırmaktadırlar. Hıristiyan Batı eserleri, İyonların Trabzon’u kuşatan surlarına bakarak, Yunanca “dört köşeli” mânâsına gelen “Tarpezus” dediklerini kaydederler. Fakat İyonların rastladığı surları kim yaptı? sorusuna cevap vermekten çoğu çekinir.

Trabzon üzerine pekçok araştırmalar vardır. Bunlar arasında en gerçekçi olan Alman Arkeoloji Bilgini Falmerayer’dir. 1827 senesinde Münih’te basılan Geschichte Kaiserturm Trapezont isimli eserinde bu araştırıcı, Trabzon târihini teferruatlı olarak inceler. Alman bilgini Falmerayer, târihî vesikalara dayanarak Trabzon’u Orta Asya’dan gelen Türk kavimlerinden Turanlara bağlı “Tibarenler”in kurduğunu ifâde eder. Tibarenler bu bölgenin ilk sâkinleri Elizonlarla kaynaşmış ve gelişen şehir “Tibaren-Elizon” ismini almıştır. Zamanla “Tirenbun” sonra da “Trabzon” olan bu ismin menşei “Tibaren-Elizon”ların yaşadığı şehir isminden gelmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN