ABD'den PYD'ye: Suriye'de özerk ve yarı özerk bir Kürt bölgesini tanımayız

ABD'den PYD'ye: Suriye'de özerk ve yarı özerk bir Kürt bölgesini tanımayız

ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye'deki siyasal durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık ABD'nin Suriye'deki herhangi bir özerk bir bölgeyi tanımıyoruz ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de özerk yada yarı özerk bir Kürt yönetimini tanımayacağını açıkladı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, ABD’nin Suriye’de özerk yada yarı özerk bir Kürt bölgesini tanımayacağını, Suriye’nin bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.

BM’NİN CEVABI NETTİR

Öte yandan Suriye Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar el-Caferi de Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında konuya değindi. Beşar el-Caferi, “PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde federasyon ilan etmeye hazırlandığına ait bir soruya BM’nin cevabı nettir, bütün Suriyeliler toprak bütünlüğünün önemini gayet iyi biliyor. Suriye’nin gelecekteki yapısına Suriyeliler karar verecek. Ben bu konuda açıklama yapmayacağım” dedi.

WASHINGTON/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN