Abbas'dan Hamas'ın açıklamasına tepki

Abbas'dan Hamas'ın açıklamasına tepki

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Hamas'ın İsrail ile güvenlik koordinasyonunun devam ettiğine yönelik açıklamasına tepki gösterdi. Abbas, Hamas'ın bu tavrının ulusal mutabakata aykırı olduğunu vurguladı.

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın, İsrail'le güvenlik koordinasyonunun devam ettiğine yönelik açıklamasına tepki gösterdi. Hamas'tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Filistin-İsrail arasında güvenlik koordinasyonun devam ettiğine dair sarf edilen açıklamalara ilişkin, "üzücü ve kabul edilemez" değerlendirilmesinde bulunularak, "Söz konusu açıklamalar, İsrail'le güvenlik koordinasyonuna karşı olan Filistin ulusal mutabakatına aykırı bir tavırdır" denildi.

"İzin vermeyeceğim"

Dün Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, "Güvenlik koordinasyonu devam ediyor ancak bundan sonra ne olur bilmiyorum. Biz görevimizi en iyi şekilde yerine getiriyoruz. İstemediğimiz bir savaşın içine çekilmemize izin vermeyeceğim" açıklamasında bulunmuştu.

"Komisyon kurulmalı"

Filistin meselesinin çözümü için uluslararası bir konferans düzenlenmesi çağrısı yapan Abbas, "Mevcut durumun devam etmesine izin vermeyeceğiz. Fransa'yla koordineli olarak Filistin meselesinin çözümü için uluslararası bir konferans talebimiz oldu. Çünkü biz dünya ülkelerinin bize devlet muamelesi yapmasını istiyoruz. İran dosyasıyla ilgili olarak 5+1 komisyonu kuruldu, biz de Filistin için bir komisyon kurulmasını istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

İsrail-Filistin arasında imzalanan 1993 Oslo ve 1995'teki Taba antlaşmalarına göre güvenlik koordinasyonu, İsrail'le karşılıklı bilgi paylaşımını öngörüyor.

GAZZE/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN