60 bordo bereli haberi yalan kara birliği masada yok

60 bordo bereli haberi yalan 
kara birliği masada yok

Kilis'te 1 askerimizin şehit düştüğü IŞİD saldırısının ardından 60 bordo berelinin sınırı geçerek çatışmaya girdiği yönündeki haberin yalan olduğu ortaya çıktı. IŞİD'le mücadelede kara birliği seçeneği ise Ankara'nın gündeminde değil.

[Karar]

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki Suriye sınırında, IŞİD militanlarının 1 Astsubayı şehit ettiği saldırının ardından dikkatler terör örgütüyle mücadelede atılacak adımlara çevrildi. 

TSK, Kilis Dağı Hudut Karakolu'nda görevli askerlere yönelik saldırının ardından IŞİD militanlarına anında karşılık verdi. Güvenlik güçleri Suriye'nin Azez kentine bağlı Ayyuşa köyündeki IŞİD mevzilerini tank, zırhlı araç ve "cehennem topu" olarak da bilinen obüslerle ateş altına aldı. Teyit edilmeyen bilgilere göre çok sayıda terörist öldürüldü. 

Kara birlikleri gündemde değil

Sınırda sıcak saatler yaşanırken, 60 bordo berelinin sınırı geçerek teröristlerle çatıştığı yönünde iddialar ortaya atıldı. 100'den fazla IŞİD militanın öldürüldüğü ileri sürüldü. Ancak Karar.com'un güvenilir kaynaklardan aldığı bilgiye göre 60 bordo berelinin Suriye'ye geçtiği bilgisi doğru değil. IŞİD'le müdahalede kara birlikleriyle sınır ötesi operayonun masada olmadığını dile getiren kaynaklar, "güvenli bölge" ve koalisyon güçleriyle eşgüdümlü hareket etme seçeneği üzerinde durulduğunu dile getirdi.

Ankara güvenli bölge istiyor

Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde de ağırlıklı konu IŞID ve PKK terörü ile Suriye'deki gelişmeler oldu. Zirvenin ardından yapılan kısa açıklamada "Kamu düzeni ve ulusal güvenliğimizin muhafazası için her türlü tedbirin titizlikle uygulanmaya devam edilmesi ve gereken diğer önlemlerin ivedilikle uygulamaya konulması kararlaştırılmıştır" denildi. 

İncirlik Üssü'nün koalisyson güçlerine açılacağı haberleri de Ankara'nın IŞİD'le mücadelede atacağı adımlara dikkatleri çekti. NTV'nin iddiasına göre, Ankara, İncirlik'in IŞİD için kullanıma açılmasına Suriye sınırında güvenli bölge oluşturma şartıyla izin verdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN