TikTok resmen yasaklanıyor! İmzalar atıldı: Artık TikTok kullanılamayacak

TikTok resmen yasaklanıyor! İmzalar atıldı: Artık TikTok kullanılamayacak

Sosyal medya uygulaması TikTok resmen yasaklanıyor! İmzalar atıldı! Artık TikTok kullanımı tamamen yasaklanıyor...

Son birkaç aydır Amerika Birleşik Devletleri yönetimi ile TikTok arasında gergin bir ilişki yaşanıyordu. Bu gerginliğin temel sebebi, uygulamanın ABD'deki kullanıcı verilerinin Çin hükümeti tarafından ele geçirilme endişesiydi. Bu durum, TikTok'un ABD'de yasaklanması taleplerine neden olmuştu. Son yaşanan gelişme ise ABD Başkanı Joe Biden'ın, TikTok için hazırlanan yasa tasarısına imza atması oldu.

TIKTOK YA SATILACAK, YA YASAKLANACAK

TikTok Akımı 11 Yaşındaki Çocuğun Hayatını Kaybetmesine Neden Oldu!

ABD Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'dan da geçen yasa tasarısı, Biden'ın imzasıyla resmen yasalaştı. Tasarı, TikTok'un ABD'de yasaklanması yönünde önemli bir adımı temsil ediyor. Biden'ın bu adımı atacağı daha önce açıklanmıştı ve bu nedenle beklenen bir gelişmeydi.

Yasa tasarısına göre, TikTok'un Çin merkezli ByteDance şirketine ait olmaması halinde ABD merkezli bir şirkete satılması gerekiyor. ByteDance'e bu yönde bir süreç için 9 ay süre tanındı. Bu kararın alınmasıyla birlikte TikTok'un ABD'deki geleceği belirsizliğini koruyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN