Sinan Ateş iddianamesindeki tetikçi Özyağcı'dan akla zarar savunma: Bence onlar beni öldürmek için ateş etti

Sinan Ateş iddianamesindeki tetikçi Özyağcı'dan akla zarar savunma: Bence onlar beni öldürmek için ateş etti

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin iddianamede tetikçi Eray Özyağcı'nın ifadelerine yer verildi. Özyağcı'nin, "İlk önce ben ateş ettim. Onlar bana daha çok ateş etti. Ama vuramadılar. Bence onlar beni öldürmek için ateş etti" dediği ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin ayrıntıları belli oldu. Ateş'i öldürdüğü belirtilen Eray Özyağcı'nın, savunmasında "Toplam 10-11 el ateş ettim. Bu atışlardan 4-5 tanesi kaçarken, hedef gözetmeden yaptığım atışlardır. Onlar bana daha çok ateş etti. Ama vuramadılar. Bence onlar beni öldürmek için ateş etti" dediği ortaya çıktı.

'SİNAN ATEŞ'E ATEŞ EDİP NAMLUYU BANA ÇEVİRDİ'

İddianamede silahlı saldırıda Sinan Ateş'in yanında bulunan Selman Bozkurt'un ifadesi de yer aldı. Bozkurt ifadesinde, saat 13.30 sıralarında Sinan Ateş'in kendisinden 2 metre önde ilerlediği sırada şüphelinin park halinde bulunan bir aracın önünden art arta ateş etmeye başladığını söyledi. Sinan Ateş'in vurularak yere düştüğünü anlatan Bozkurt "Ben Sinan'ın yanına gelip müdahale edecekken bana da 2 el ateş etmesiyle ben de yaralanarak hemen kendimi solda bulunan bir aracın arkasına atarak sipere geçtim. Bu esnada bize ateş eden şahıs tekrar ateş ederek yaya vaziyette kaçmaya başladı. Ben de belimde Sinan Ateş'in vermiş olduğu tabanca ile kaçan şahsın arkasından havaya doğru 4-5 el ateş ettim. Bize ateş eden şahıs kısa bir müddet sonra yaya olarak kaçıp gözden kayboldu. Bu şahıs Sinan Ateş'e 7- 8 el ateş ettikten sonra silahın namlusunu bana çevirerek 2-3 el de bana ateş etti. Ben sırtımdan yaralandım. Bu şahıs bana hedef göstererek ateş etmiştir, beni de öldürebilirdi" dedi.

'BİR HAYLAZ ARKADAŞIMIZ VAR, UYARACAĞIZ AMA BULAMIYORUZ'

Eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'a Sinan Ateş'in konumunu gönderen eski MİT mensubu Çağlar Zorlu ifadesinde Tolgahan Demirbaş'ın kendisine hitaben "bir haylaz arkadaşımız var, uyaracağız ama bulamıyoruz, adresine ihtiyacımız var" dediğini iddia etti. Zorlu olayın ardından şüphelilerden Aytaç Ataç'ın kendisine, "Sinan Ateş öldürüldü, sana onunla ilgili bir şeyler sorulmuştu ya, onların hepsini sil" dediğini öne sürdü. Zorlu'nun 2015 yılında hakkında açılan soruşturma nedeniyle Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne naklen atamasının yapıldığı da ortaya çıktı.

'UYUŞTURUCU KULLANIYORDUK'

Şüphelilerden Vedat Balkaya ise savcılık ifadesinde uyuşturucu kullandığını itiraf ederek Doğukan Cep ve Eray Özyağcı ile cezaevine girmeden yaklaşık 1 yıl kadar önce tanıştığını söyledi.

'Birlikte uyuşturucu alıp kullanıyorduk, bu şekilde de samimiyetimiz oldu' diyen Balkaya "Eray kendisinde bir konum olduğunu o konuma gideceğimizi söyledi. Ben bu konumda ne olduğunu sorduğumda 'husumetli' olduğu şahsın bu konum civarında ikamet ettiğini söyledi ve o konuma doğru yola çıktık. Konuma yaklaştığımızda Müslüm Kebap isimli lokantanın sokağına girdik, o sokakta bulanan büfenin önünde kendisini indirmemi, 'sen buralarda dolaş, işim bitince ben seni ararım, beni ana caddeden alırsın' dedi. Ben de yaklaşık iki saat kadar oralarda dolaştım, bir büfeden abur cubur aldım, onları yedim, iki saatin sonunda Eray beni aradı, ana cadde üzerinde bulunan bir otoparkın hemen yanında cadde üzerinde bekledim, Eray da yanıma geldi, motora bindi, sonra tekrar Aydınlık evlerdeki eve doğru gittik. Sorduğumda bana hasmı ile karşılaşmadığını, dolayısıyla kafede oturup hasmını beklediğini, gelmeyince de kafeden ayrıldığını söyledi. Ayrıca öğrendiğim kadarıyla hasmım dediği kişi o kafeye takılırmış, o yüzden orada beklemiş." ifadelerini kullandı.

'ÖZYAĞCI BANA DÖVÜLECEĞİNİ SÖYLEDİ'

Sinan Ateş'in öldürüldüğü güne dair de beyanda bulunan Balkaya, Özyağcı'nın yarım saat sonra koşarak yanına geldiğini belirterek motosiklete bindiklerini ve Özyağcı'nın açtığı konuma doğru ilerlediklerini anlattı. Herhangi bir silah sesi duymadığını söyleyen Balkaya, Özyağcı'nın normalinden daha uzun şarjörlü siyah renkli bir tabancasının olduğunu gördüğünü belirtti.

Şüphelilerden Suat Kurt savunmasında Doğukan Cep'ten Ankara'ya gitmesini istediğini ve bunu kabul ederek Sinan Ateş'in ofisinin olduğu yerde günlerce keşif yaptığını ve Cep'e Sinan Ateş'in ofise kaçta girip kaçta çıktığını bildirdiğini anlattı. Kurt , Eray Özyağcı'nın kendisine Sinan Ateş'in dövüleceğini söylediğini belirterek "Şahsa ateşli silahla saldırıda bulunacağını bilmiyordum. Kasten adam öldürme suçunu işleme niyet ve kastım olmamıştır. Üzerime atılı suçlamayı anlattığım şekilde kabul ederim." ifadelerini kullandı.

'KİMSEYE HUSUMET BESLEMEDİM'

Şüpheli Doğukan Çep ise savcılıkta verdiği ifadede bir başka dosyadan 35 yıl hapis cezası olduğu ve bu suçtan dolayı kaçtığını itiraf ederek Vedat Balkaya ile uyuşturucu kullandığını reddetti ve hiçbir görüşmesinin olmadığını öne sürdü.

'BEN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİNİN ÜYESİ DEĞİLİM'

Eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde yakalandığı belirtilen şüpheli Tolgahan Demirbaş da hakkındaki iddiaları reddetti.

Şüphelilerden Eray Özyağcı, Sinan Ateş ile arasındaki husumetin nedeni ile ilgili "Maktul Ülkü Ocakları Başkanı iken ben kendisini arayarak tanıştım. Birkaç defa telefonla görüştüm. 2020 yılıydı. Ben kendisine bir vefa gösterdim. Karşılık görmedi. Bu yüzden ona husumet besledim" beyanında bulundu.

'İLK ÖNCE BEN ATEŞ ETTİM'

"Amacım Sinan Ateş'i bacaklarından vurmaktı" iddiasında bulunan Özyağcı, ilk ateş edenin kendisi olduğunu ifade ederek "Sinan Ateş tam yere düşmedi sallandı. O sırada yanında esmer olan şahıs silahını çekti. Ona da ateş ettim. O da bana ateş etti. Toplam 10-11 el ateş ettim. Bu atışlardan 4-5 tanesi kaçarken, hedef gözetmeden yaptığım atışlardır." dedi. Özyağcı "Onlar bana daha çok ateş ettiler. Ama vuramadılar. Bence onlar beni öldürmek için ateş ettiler. Ben maktulün bacaklarına ateş ettim. Amacım onu yaralamaktı. Ancak düşerken ve sendelerken önüme doğru düşünce amacımın dışında mermiler bacaklarının dışındaki bölgelere isabet etti" ifadelerini kullandı.

BALKAYA VE KURT İÇİN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

145 sayfalık iddianamede tetikçi Eray Özyağcı ile onu olay yerine getiren ve kaçıran Vedat Balkaya ile Suat Kurt hakkında eylem üzerinde ortak hakimiyet ile müşterek fail olarak Sinan Ateş'e yönelik toplu halde, iştirak halinde "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Şüphelilerden silahlı eylemi organize ettiği iddia edilen Doğukan Çep ve eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş'ın suça azmettiren olarak maktüle yönelik toplu halde, iştirak halinde tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı akademisyen Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak'taki İnci Apartmanı'ndan çıktıkları sırada, motosikletli kişinin silahlı saldırısına uğradı. Başından vurulan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetti. Evli olan Ateş 2 kız çocuğu babasıydı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN