Tedavüle yeni para birimi mi geliyor? Sosyal medyada gündem olan iddia ortaya çıktı

Tedavüle yeni para birimi mi geliyor? Sosyal medyada gündem olan iddia ortaya çıktı

Tedavüle yeni para birimi mi geliyor? Sosyal medyada gündem oldu! İddianın sebebi ise sosyal medyada ortaya atılan bir iddia...

BİM'in yakında satışa sunacağı yeni bir para sayma makinesinin tanıtım broşüründe yer alan "Tedavüle çıkacak yeni para birimlerine uyumlu" ifadesi, sosyal medyada büyük ilgi çekti. Bu ifade, Türkiye'de yeni bir para biriminin kullanıma gireceği spekülasyonlarını beraberinde getirdi. Ancak yapılan incelemeler ve açıklamalar, durumun aslında öyle olmadığını gösterdi.

Bu para sayma makinesinin, sadece Türk Lirası değil, dünya genelinde kullanılan dolar, euro gibi mevcut para birimlerinin yanı sıra, gelecekte olası yeni versiyonlarına da uyumlu olacağı belirtiliyor. Yani cihazın amacı, sadece Türkiye'deki para birimiyle sınırlı değil, geniş bir yelpazeye hitap ediyor.

Ancak bazı kullanıcılar, bu ifadeyi yanlış yorumlayarak Türkiye'de yeni bir para biriminin kullanıma gireceği beklentisiyle hareket ettiler. Oysa ki, böyle bir durumun gerçekleşmesi için resmi bir duyuru yapılması gerekiyor ve şu ana kadar böyle bir açıklama yapılmadı.

BİM tarafından satışa sunulan bu para sayma makinesi, farklı para birimlerine uyumlu olmasıyla dikkat çekiyor ancak Türkiye'de yeni bir para biriminin geleceğine dair herhangi bir resmi açıklama bulunmuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN